Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Erlingmark stoppades från EM av Blåvitt

När det svenska U19-laget åker till EM i Georgien gör man det utan Blåvitts mittfältare August Erlingmark som inte släpps utav klubben. – Skulle han missa träningslägret är det inte perfekt, säger sportchef Mats Gren.

I juli är det dags för U19-EM i Georgien, ett mästerskap där det länge såg ut att Blåvitts mittfälts-talang August Erlingmark skulle delta. Men vid sista gallringen hamnade 19-åringen utanför truppen, detta då IFK Göteborg inte ville släppa honom.

– August är ju så pass nära att få spela, så när vi pratade med honom så tyckte han att det var okej, säger sportchef Mats Gren.

I skrivande stund har Blåvitt precis påbörjat sitt traditionsenliga träningsläger på Smögen, där man kommer befinna sig fram tills torsdagen innan midsommarafton. Enligt sportchefen var lägret en del i beslutet att låta Erlingmark stanna hemma.

– Han har ju fått lite inhopp nu det senaste och skulle han missa uppbyggnaden som vi har här så är ju inte det perfekt.

Hade han något att säga i saken?
– Absolut, vill en spelare definitivt spela så lyssnar vi såklart på det också.

Att missa ett mästerskap kan för många låta tungt, men den unge mittfältstalangen vänder istället på situationen och ser det från den ljusa sidan.

– Jag är glad över att jag betyder något här hemma, säger Erlingmark.

Känns det inte lite tungt att bli kvar i Sverige?
– Klart det hade varit kul att åka iväg! Men eftersom jag, enligt IFK, behövs här hemma  så känner jag att jag absolut ska vara hemma och hjälpa till.

Se mer från - IFK Göteborg
Mest läst