August Erlingmark
August Erlingmark Bild: MICHAEL ERICHSEN

Erlingmark: "Det är jobbigt att gå in i de här matcherna"

Ödesmatch mot Brommapojkarna. IFK Göteborg känner pressen.
– Det är verkligen prekärt läge, säger August Erlingmark, 20.

ANNONS
|

IFK Göteborg har samlat fart och kraft i ett landslagsuppehåll. Det är dags att kliva in i den allsvenska slutspurten nu.

De har ett tufft utgångsläge, avståndet ner till Dalkurd på kvalplats och Brommapojkarna på nedflyttningsplats är bara fem poäng.

Det sistnämnda laget står för motståndet under måndagen.

– Det är en jäkligt viktig match, en sexpoängsmatch. Vinner vi så kan vi trycka i från och nästan titta uppåt i stället, men det gäller att fokusera på att det är en vanlig fotbollsmatch. Trots att jag tycker att det är svårt, är det så man måste göra. Anspänningen kommer alltid vara där för mig, men det är klart att den är tuffare nu än vad den har varit innan, säger August Erlingmark.

ANNONS

"Jag märker att jag förändras"

Mittfältaren är bara 20 år. Det här är hans första riktiga bottenstrid.

– Man märker på en själv att det är något som ligger där hela tiden. Det ska göra ont att ligga där nere. Man är människa, klart som fan att det blir att man mår lite sämre. Men att kunna prestera i de här matcherna ser jag som en motivation och något som kommer göra oss starkare i framtiden. Om man går ut och gör en bra match nu, då är man glad och nöjd på tisdag!

Hur hanterar ni pressen i gruppen?

– Jag tycker att vi gör det jättebra. Jag tycker inte att man märker det på killarna i det sociala. Jag känner inte att det är någon större skillnad. Sedan får man gå till sig själv och jag märker att jag förändras.

Erlingmark fortsätter:

– Trelleborgsmatchen var tuff att gå in i. Det är jobbigt att gå in i de här matcherna, men man kan fokusera när man väl är där. Man kan fundera hur mycket som helst innan, men när man är på planen och det är 90 minuter fotboll som gäller, det är man trygg i.

Mötet med Brommapojkarna har avspark klockan 19.00 under måndagskvällen. Grimsta IP är skådeplatsen.

ANNONS

Två blåvita kommer inte att finnas med då. Dels André Calisir (lår), dels Vajebah Sakor (lår).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS