Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Erik Hamrén klar som general manager – i Sydafrika

Erik Hamrén mellanlandade i Örgryte IS efter jobbet som förbundskapten – detta i väntan på ett nytt jobb utomlands. Nu står det klart att hans Hamréns nya jobb blir som general manager i sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Efter fotbolls-EM i Frankrike 2016 valde Erik Hamrén att sluta som förbundskapten för det svenska herrlandslaget. 2017 återvände han till Örgryte IS, klubben han tidigare varit huvudtränare för, som rådgivare.

Vad nästa äventyr skulle bli var länge oklart – dock har han varit tydlig med att ett jobb i Sverige inte kommer vara aktuellt.

– Jag har inte haft några ambitioner att träna något lag i Sverige under de kommande åren. Så från min sida har det aldrig varit aktuellt, har han tidigare sagt till GP.

Klar som general manager – i Sydafrika

Sedan en tid tillbaka har det florerat uppgifter om att Hamrén ska vara aktuell som general manager för sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Uppgifter som bekräftades under lördagen.

– När jag kom till klubben träffade jag många människor, inklusive presidenten (Patrice Motsepe). När jag hörde presidentens ambitioner måste jag säga att jag blev väldigt intresserad, det är en spännande utmaning, säger Hamrén till IOL.

Erik Hamrén tar därmed över ett topplag – en position han har ambitioner att bibehålla.

– Med min kunskap och erfarenhet, plus den kunskapen och erfarenheten som klubben har från Afrika, så är jag säker på att vi kommer att vara så framgångsrika som presidenten vill. Det är viktigt att vi gör det här tillsammans.

Läs mer om Örgryte IS
Mest läst