Ericson kollade in Engvall

ANNONS
|

Håkan Ericson, förbundskaptenen som ledde U21-landslaget till EM-guld i somras, dök upp i solen på Kamratgården lagom till IFK Göteborgs träning drog igång under söndagsförmiddag. Han har ju nästa generation i tankarna – och ett EM-kval. I oktober väntar Estland och Spanien.

Mest var han på plats för att titta på, och snacka med, Gustav Engvall, född -96.

– Ja, det är väl först och främst det just nu. Jag tänkte också lyssna lite vad de tror kommer i nästa sväng också, i åldrarna under. Jag såg IFK:s match mot Elfsborg i torsdags, hälsade på Elfsborg i fredags och nu tittar jag på det här, säger han.

ANNONS

Håkan Ericson, son till förre förbundskaptenen Åby Ericson och bördig från Norrköping, tycker att det hänt mycket på kort tid i IFK Göteborg

– För ett år sedan så kändes det väldigt oroligt måste jag säga. Jag vet hur svårt det är att bygga lag så jag är imponerad av hur de lyckats få ihop det. Att ha lett allsvenskan i 19 omgångar, det är starkt gjort. Vi får se om det håller hela vägen, men oavsett det har de gjort ett bra jobb både utanför laget och med laget.

Men du hoppas Norrköping tar hem allsvenskan?

– Jag är neutral, ha ha. Norrköping är jag också extremt imponerad av. För precis ett år sedan var de nära att åka ut. Janne Andersson gjorde några justeringar inom laget, de vann de sista matcherna och sedan har det bara fortsatt. Dessutom spelar de en otroligt passningsäker fotboll för tillfället. Det är kul att se, det går att göra mycket på ett år om man får till det rätt, säger Håkan Ericson.

När Sveriges U21-lag EM-kvalade mot San Marino i början av september, vinst 3–0, spelade Gustav Engvall från start medan Häckens Simon Sandberg satt på bänken.

ANNONS