Engvall räddade blekt Blåvitt i premiären

Gustav Engvall räddade den blåvita premiäräran med matchens enda mål. Första premiärsegern på fem försök för IFK Göteborg.

|

Det var knökat i PSA-hallen i första träningsmatchen för året för IFK Göteborg. Den första halvleken går dock inte till historien som någon fantastisk fotbollsupplevelse. Prosper Kasim fick chansen på topp bredvid Gustav Engvall och hade första halvleks bästa chans – Arild Östbö lyckades dock tippa bollen ut till hörna. Bäst i Blåvitt i första halvlek var annars Lawson Sabah som tydligt visar att han kommer att bli en tuff nöt att knäcka för Sebastian Eriksson som främst utmanar om platsen bredvid Mads Albaek.

I den andra halvleken var det inte mycket bättre fart. Jörgen Lennartsson gjorde sju byten i paus. Provspelande Walker Zimmerman fick bland annat chansen bredvid Mattias Bjärsmyr.

Bästa chansen i halvleken och matchen fick Sören Rieks. Efter förarbete av Patrik Karlsson-Lagemyr och Gustav Engvall skulle han bara skulle lägga in bollen men fick ingen träff med vänsterfoten.

Det såg ut att inte bli några mål för de 2 048 på plats. Då snodde Sören Rieks bollen på mittplan, hittade Jakob Ankersen som serverade Gustav Engvall. Engvall höll undan sin försvarare och placerade in 1-0 via stolpen. Ett mål som blev matchens enda och ledde till första premiärsegern sedan 2011.

Då blev det seger med 4-1 mot J–Södra efter tre mål av Tobia Sana.

Så startade IFK Göteborg: John Alvbåge ¬– Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Billy Nordström – Martin Smedberg-Dalence, Lawson Sabah, Mads Albaek, Sören Rieks – Gustav Engvall, Prosper Kasim.

Så startade IFK Göteborg i andra halvlek: Erik Dahlin – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Walker Zimmerman, Haitam Aleesami – Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Patrik Karlsson-Lagemyr – Gustav Engvall, Sören Rieks.