Engelska VM-hjälten Nobby Stiles död

Den engelska fotbollsspelaren, som var med när landet vann VM-guld 1966, Nobby Stiles är död, det rapporterar BBC. Stiles blev 78 år.

ANNONS
|

Nobby Stiles föddes i Manchester 1942 och representerade under sin fotbollskarriär som mittfältare Manchester United, Middlesbrough och Preston North End. För Manchester United spelade han nästan 400 matcher och blev där engelsk mästare 1965 och 1967 och vann Europacupen säsongen 1967/68 och dessutom engelska supercupen vid två tillfällen.

Stiles gjorde 28 landskamper och ett mål för England och var bland annat med i det landslag som vann VM-guld 1966.

Som tränare under slutet av 1970-talet och 1980-talet ledde Styles Preston North End, Vancouver Whitecaps och West Bromwich Albion.

”Familjen Stiles är ledsen att meddela att Nobby Stiles avled i stillhet idag (fredag) omgiven av sin familj efter en lång tids sjukdom”, skriver familjen i ett uttalande enligt BBC.

ANNONS

Nobby Stiles blev 78 år gammal.

Nobby Stiles (till höger) kysser bucklan efter VM-finalen 1966.
Nobby Stiles (till höger) kysser bucklan efter VM-finalen 1966. Bild: TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS