"En seger för fotbollen"

Ingen spänning – men mycket stämning. De blåvita supportrarna gav Llandudno en upplevelse att minnas för alltid. – Det var en seger för fotbollen, säger Emil Salomonsson.

ANNONS
|

Blåvitt sprang i från och stängde matchen mot Llandudno redan efter en kvart när man gjort 2-0.

Men trots förlusten och trots att siffrorna rann iväg så njöt walesarna av upplevelsen att spela på Gamla Ullevi.

– Det var en fantastisk upplevelse att spela här. Sedan vi kom hit i torsdags så har all varit väldigt välkomnande, säger Marc Williams.

– Sedan är det klart att det var en tuff match där Göteborg visade sin kvalitet. Vi visste att det skulle bli tufft men vi har ändå njutit av det.

– Sättet som göteborgarna och supportrarna har behandlat oss på är något som vi alltid kommer minnas.

ANNONS

Det var 6 064 på läktarna. En ganska modest siffra med IFK Göteborgs mått men något i hästväg för Llandudno.

– Vi har vanligtvis mellan 300 och 400 åskådare. Så får många av killarna är det största publiken de spelat inför, berättar Williams.

– Sedan var det härligt tjöt på planen med IFK-spelarna. Som med nummer 6 (Sebastian Eriksson) som jag skulle markera och som skojade med mig och sa åt mig att sluta försöka ta bollen av honom. Det är så fotboll ska vara.

Efter matchen tog gästerna tillfället i akt och gick fram och tackade den blåvita klacken som svarade med jubel.

– Vi pratade om det nu efteråt, det är något vi alltid kommer ha med oss, säger Williams.

Även hos Blåvitt var man mycket glada över stämningen på arenan och hyllade sina egna supportrar.

– Det kan vara både första och sista gången de spelar i Europa, skulle de inte få chansen att komma ut igen så har de fått med sig minnen för livet. Jätteeloge till våra supportrar som ställer upp på det på läktaren, säger Tobias Hysén.

Emil Salomonsson håller med Hysén.

– Det var en seger för fotbollen. Vi har suttit här efter matcher i våras när det var kaos. Som jag känner nu så var det verkligen en seger för fotbollen. Jag är glad att våra supportrar kan ge de här grabbarna en härlig upplevelse, säger Salomonsson.

ANNONS
ANNONS