"En klubb som har format mig till den jag är"

Han lämnade Halmstads BK för sex år sedan – men Emil Salomonsson tycker fortfarande att det är lite speciellt att möta sitt gamla lag. – Det är en klubb som har format mig till den jag är, säger han.

ANNONS
|

Sommaren 2011 valde Emil Salomonsson att lämna Halmstadför att i stället flytta 14mil norrut, till Göteborg och IFK. I Blåvitt har han växt ut till en klubbikon och en av allsvenskans absolut bästa högerbackar. Men även om skåningens hjärta klappar hårdast för IFK Göteborg har han fortfarande känslor kvar för HBK.

– Det är så klart lite extra att möta en klubb man har varit i tidigare, men nu är det sex år sedan jag var där så det är kanske inte lika speciellt längre även om det fortfarande är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat.

Han fortsätter:

ANNONS

– Det är inte en enda spelare kvar där. Det är bara Simon, sjukgymnasten, som är kvar sedan min tid. Det har varit en väldig spelarflykt.

Följer du Halmstad, hur det går för klubben?

– Jo, men lite så är det ju.Jag tycker det är ett lag som hör hemma i allsvenskan, som jag följer. Även inför att vi ska möta dem så vill man ha ju ha koll. Sedan har man rätt bra koll på alla lag i allsvenskan, men det är klart jag vill Halmstad väl. Det är en klubb som har format mig till den jag är. Och det är jag väldigt tacksam för. Jag vill att HBKska vinna alla matcher – utom mot oss, säger Salomonsson som hoppas att mötet med gamla laget ska innebära tre poäng till Blåvitt och i så fall klubbens andra raka seger efter uppehållet.

– Det är sjukt viktigt att vi fickmed oss segern mot Jönköping, som på hemmaplan är erkänt svårslagna. Man brukar säga att det är viktigt att vinna sista matchen innan uppehållet, det lyckades vi inte med. Men det är kanske ännu viktigare att vinna första matchen efter en längre paus.

"Vill bara fokusera på Blåvitt"

– Vi är inte nöjda med vår vårsäsong, prestationen eller positionen i tabellen. Enda sättet att ändra på det är att vinna matcher. Men förlorar vieller kryssar mot Halmstad så har vi, kanske inte ödelagt resultatet i Jönköping, menförlorat mycket.

ANNONS

LagkompisenMads Albaek gör sin sista hemmamatch på Gamla Ullevi. Dansken ska flytta till tyska Kaiserslautern. Emil Salomonsson är en annan spelare det har funnits flyttrykten kring. Nyligen uppgavs Spartak Moskva vara intresserade av högerbacken.

– Jag vill verkligen inte fokusera på något annat än Blåvitt förrän om det verkligen skulle vara något intressant både för mig och klubben. Fram tills dess, om det skulle hända, så trivs jag extremt bra. Även om det har varit en tuffare säsong så känner man att kärleken är stor och jag hoppas att det snart väntar bättre tider för klubben.

ANNONS