"En av de roligaste matcherna på hela året"

Erik Friberg, 31, och hans Häcken har hittat formen. På söndag är det Blåvitt som väntar i derbyt när två formstarka lag gör upp om titeln bäst i stan. – Blåvitt är alltid tunga och svåra att möta, säger Friberg.

ANNONS
|

Solen skiner över Gothia Park Academy och det är en avslappnad stämning bland spelarna i Häcken. För Erik Friberg och hans lagkamrater har den senaste tiden - efter uppehållet var desto roligare.

LÄS OCKSÅ:"Att förlora mot Häcken två gånger är inte acceptabelt" Poängen har trillat in och laget har likt söndagens motståndare, hittat formen och har nu häng på Europa-platserna. – Det har känts bra för oss och vi har fått bra resultat med oss. Nu får vi en av de roligaste matcherna på hela året, säger Friberg. Två formstarka lag som möts? – Så är det. Blåvitt har gått bra och är alltid tunga och svåra att möta. Sen är formen inte så viktig i ett derby, i ett derby gäller det att man är med från början.

Ett extra taggat Blåvitt?

– Nja. Det vet jag inte ... det är ändå en ny match nu och även om det inte var någon rolig match för dem senast så tror jag inte att det spelar in. Blåvitt som vi tänker mer på att det är en ny match nu.

Det känns som ni hittat lite rätt nu? Fått spelet att stämma?

– Jo, det har vi väl får man ändå säga. Sen har det hänt så jävla mycket med skador på våra bästa offensiva spelare. Vi har haft Nasiru avstängd i tre matcher och "Palle" (Paulinho) skadad och fått rotera mycket på spelare. Men jag tycker att vi har gjort det bra och dessutom fått med oss resultat.

ANNONS

– Sen har vi ju fått in Yasin som gör det fantastiskt bra. Han har gjort målen som vi behöver, i Sundsvall var det en jämn match där han var skillnaden och det är det han är här för att göra. Sen är både Mervan och Ranegie jättebra spelare som vi hoppas få igång.

ANNONS