Ibrahimovic talar med Hamrén om att det inte får bli för mycket media.
Ibrahimovic talar med Hamrén om att det inte får bli för mycket media.

"EM-medalj slår allt"

ANNONS
|

– Får jag ta medalj – herregud – går det över alla mina priser jag har vunnit, säger han.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att visa sin fina form på träningarna. Han säger själv att han känner sig i sitt livs form och efter gårdagens träning hyllade landslagets fysiolog Paul Balsom stjärnans fysik och lyfte fram en sprintlöpning i slutet av passet som exempel på hans styrka och snabbhet.

– Det är klart att han är ett genetiskt, inte freak, men inte långtifrån. Du får inte skriva det … Ett annat ord, ett fysiskt praktexemplar, säger han och skrattar åt ordvalet.

Paul Balsom använde sig av sprinttränaren Håkan Andersson, som bland annat arbetat med simmaren Anna-Karin Kammerling, för att förklara Zlatan Ibrahimovic exceptionella fysik.

ANNONS

– Håkan Andersson menar att de räknat ut att i Sverige, rent teoretiskt, så är det en kille och en tjej född varje år som har genetisk möjlighet att vinna ett OS-guld i 100 meter sprint och Zlatan är kanske det OS-barnet i den årskullen. Han är så extremt välbyggd – han kan tacka sin mamma och pappa, säger Balsom.

Den goda formen gör att Zlatan är harmonisk inför EM. När han träffade media i går var det en avslappnad och glad lagkapten som pratade om sista veckans förberedelser före premiären mot Ukraina.

– Jag känner mig bättre än någonsin, absolut. Det är bara att hoppas att vi får behålla det i någon månad till, säger Zlatan.

Han tror att erfarenheten gör att han kan prestera på den här nivån.

– Jag känner att jag är mer balanserad nu, i hela mitt spel. I början kunde man vara stressad och, inte orolig men lite, lite orolig var jag allt – över det man har gjort och när det väl inte går bra, att man inte hade det tålamodet. Sedan har vi en bra mix i laget. Det är inte ett helt nytt gäng men många nya spelare som får göra sitt första mästerskap, hungriga och många som är i en sits som vill komma vidare också från sitt klubblag.

ANNONS

Erik Hamrén har skapat drömmen om en EM-medalj sedan han tog över som förbundskapten och skulle Sverige nå så långt är det något Zlatan skulle värdera över allt annat.

– Får man ta medalj med det landet du kommer ifrån, det kan inte bli större. Vi som får vara med i landslaget, det är en stor ära för oss. Så fort man får på sig matchtröjan och kommer ut på planen, var som helst, det är stort. Representera ditt land och sedan få vinna, komma hem och få möta alla de supportrarna … Ah, det kan inte bli större. Det slår allt. Det slår allt.

ANNONS