Elmanders hyllning: "Vilken jäkla moral"

ANNONS
|

Nyligen förlängde Johan Elmander sitt kontrakt med Rödblått – i samband med det talade han om att "Örgryte hör hemma i allsvenskan". Och efter segern mot Dalkurd i toppmötet på Gamla Ullevi tillåts nu alla Öis-fans åtminstone drömma om ett avancemang till högsta serien. Sällskapet är ny trea i tabellen och har bara två poäng upp till andraplatsen som innehas av Helsingborgs IF.

– Vi gör det väldigt bra i kväll. Öis är en klubb som hör hemma i allsvenskan, precis som jag sa, men sedan får vi se om det blir under min tid som spelare, vi måste vara ödmjuka. Vi är på gång nu, men det kan svänga fort.

ANNONS

Och segern satt långt inne. Dalkurd pressade tillbaka hemmalaget under slutdelen av matchen och flera av de rödblåa spelarna såg ordentligt slitna ut i slutminuterna. Men laget höll undan och Johan Elmander kunde inte låta bli att imponeras över inställningen.

– Vilken jäkla moral killarna visar. Vi kämpar och sliter,i slutet ser man att vi går på knäna, men vi ger oss ändå inte. Killarna som kommer in är också pigga och ger oss ny energi och ger allt. Det är imponerande.

"Är en fantastisk grupp"

Elmander själv slet även han hårt både framåt och bakåt.

– Vi möter ett fantastiskt bra lag, som är skickliga. Jag fick gå ner och markera deras nummer 5, sådet blev lite annorlunda spel, men det är bara ta det.

Och även om han var ordentligt sliten efter matchen – är han inte oroad över att kroppen inte ska hålla ytterligare ett och ett halvt år, så länge som hans nya kontrakt gäller.

– Jag tror inte det ska vara några problem. Vi har ju en lång försäsong så jag kan träna upp mig igen, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

–Det känns jätteroligt och naturligt att ha skrivit på ett nytt kontrakt med Öis. De första månaderna handladeom att känna på det, med kroppen och hur det funkade i gruppen. Det har käntsjättebra och det är en fantastiskt grupp. Så jag ville bli kvar och det ville Öis också, så det känns jättebra.

ANNONS
ANNONS