Elin Rubenssons nya kontrakt med GFC är ovanligt långt

Först sa Elin Rubensson ja till maken Filip - nu har landslagsstjärnan sagt ja till ytterligare fem år i GFC.
– Jag tror på en ljus framtid för klubben, säger hon.

ANNONS
|

På lördagen berättade klubben att den 25-åriga nyckelspelaren har förlängt, ett kontrakt som sträcker sig över hela fem år.

Ett långt kontrakt

- Det är ovanligt med ett så långt kontrakt, kommenterar sportchefen Lasse Svensson och fortsätter:

-Att vi fått till det här skickar positiva signaler om klubbens långsiktighet och om Elins ambition att vara en av dem som leder laget in i framtiden, säger han.

Elin Rubensson säger att hon fotbollsmässigt kan se långsiktigt i GFC och att det bidragit till att hon valt att stanna.:

– Det är bara att titta i tabellen. Vi är där vi vill vara och jag känner att jag utvecklats för varje år och känslan är att klubbens framtid är mycket ljus, säger hon till GFC:s hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Blomqvist hoppas på fortsatt succésommar

Gifte sig nyligen

Men den nygifta mittfältsstjärnan betonar att den sociala delen är viktig för att helheten ska fungera.

– Vi har landat bra i stan, säger hon. Jag och Filip, min nyblivne make, har skaffat oss ett tryggt och bra liv i Göteborg. Vänner, nytt hus, jobb och andra utmaningar; det är helt enkelt här vi ser vår framtid, säger skånskan som kom till GFC från Rosengård 2015.

I dag är mittfältets drottning en av klubbens viktigaste spelare och hennes kvalitéer på plan har även etablerat henne i landslaget.

Fokus på Eskilstuna

Närmast är det dock GFC som får Rubenssons fokus.

På söndagen är det nystart i ligan där GFC har en viktig match mot Eskilstuna hemma på Valhalla.

Till den drabbningen har GFC:s senaste nyförvärv blivit spelklara, det vill säga Karin Lundin från Kungsbacka, Julia Zigiotti, Hammarby och Emma Pensäter som kommer från danska Bröndby.

Återstår alltså att se hur tränaren Marcus Lantz väljer att spela sina kort.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS