Efterlängtad debut för Erlingmark: "Riktigt häftigt"

2004 lade Magnus Erlingmark skorna på hyllan, 13 år sedan debuterade sonen August i A-laget när IFK Göteborg mötte Sarpsborg i ett slutsålt Prioritet Serneke Arena. – Det var riktigt häftigt, säger debutanten.

ANNONS
|

Med fyra SM-guld och 278 A-lagsmatcher är Magnus Erlingmark en av de stora Blåvitt-ikonerna och under årets första match hemma mot Sarpsborg var det dags för en ny generation när den 18-åriga August Erlingmark gjorde sin A-lagsdebut.

– Det var riktigt häftigt, något jag drömt om under många år, säger den unge mittfältaren efter matchen.

Är det extra speciellt med tanke på din pappa?

–Jag funderar inte så mycket på det faktiskt.För mig är det lika stort oavsett, jag haralltid varit en supporter och älskar IFK Göteborg så det kändes häftigt.

Men trots att det stod klart sedan tidigare att August var nära en debut i laget så verkar det som att pappa Erlingmark till viss del missade det minnesvärda inhoppet.

ANNONS

Pappa Erlingmarkmissade debuten

Är det lapp på luckan så är det, och då får inte ens en klubbikon komma in för att kolla på fotboll.

– Jag tror inte han fick tag i biljetter, så jag tror han gjorde en fuling och gick in i gymmet för att se matchen därifrån, skrattar han och fortsätter:

– Han har ingen framförhållning, han måste ju förstå att han måste köpa biljetter.

Första matchen avklarad, har du blodad tand nu?

– Ja, jag känner att jag är hyfsat nära nu.Det är väländå en bekräftelse på att jag gör bra saker, då det är egentligen bara att fortsätta i samma spår.

Bara 277 matcher upp till farsan nu då...

–Är det så pass?!Det är några matcher... jag får ligga i helt enkelt och hoppas jag kan slå honom.

Två debutanter

August var dock inte kvällens enda debutant, samtidigt klev även Edvin Dahlqvist ut på planen för första gången som A-lagspelare.

– Man har ju drömt om det sedan liten, man fick passa på och njuta, säger Dahlqvist.

ANNONS