Efter förbjudna flytten - presidenten i öppet brev till Higuain

Gonzalo Higuains flytt till Juventus rör upp känslor. Nu ger Napolis president Aurelio De Laurentiis sin syn på övergången i ett öppet brev. "Att säga att flytten till hans nya klubb är mitt fel är respektlöst mot napolitanarna", skriver han i brevet.

ANNONS
|

Förra säsongen var Gonzalo Higuain Neapels kanske mest älskade person. Med 36mål i Serie A bar hanNapoli på sina axlar och hjälpte laget till en andraplats i ligan och en plats i Champions League.

Nu är han inte lika populär i den italienska sydstaden. Flytten till mästaren Juventus gav visserligen Napoli 850 miljoner kronor men få verkar glädjas över det i Maradonas gamla klubb.

Napolis president Aurelio De Laurentiis har kallat flytten "ett svek" och nu berättar han i ett brev på klubbens hemsida om sin syn på den infekterade affären.

"Om mr Gonzalo Gerardo Higuain störde sig så mycket på min närvaro tog det honom tre år att förstå det. Antingen är han en falsk person eller en lysande skådespelare. Men jag tror inte på det senare, eftersom jag kan allt om skådespelare.", skriver han i brevet och fortsätter med att kritisera argentinaren för han och hans teams agerande.

ANNONS

"Varför visade inte hans agent bristande tålamod när vi träffades för att diskutera nytt kontrakt? Om de verkligen inte tålde min närvaro, varför spenderade de timmar på att diskutera pengar, mycket pengar, med så stort intresse och iver?"

"Att säga att flytten till hans nya klubbär mitt fel är respektlöst mot napolitanarna. Om Higuain hade läst på om Neapels historia hade han insett att staden var den enda som frigjorde sig från nazisterna även innan amerikanerna anlände.De här människorna kan förråda dig om de saknar skam i kroppen, men irritera dem inte."

ANNONS