Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sueS7P9GOUXwbFbaYWu7_lXk0MI.jpg
Tom Amos Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter Dahlins sjukdom – Amos fick chansen i derbyt

Glad över att ha fått chansen – besviken över resultatet. Det var blandade känslor hos Tom Amos efter den allsvenska debuten.
– Det var skithäftigt, men tungt att vi torskade säger målvakten.

IFK Göteborg föll tungt i derbyt – men ett glädjeämne i en annars mörk kväll för Blåvitt var burväktare Tom Amos, som fick chansen att göra allsvensk debut när Erik Dahlin fick kasta in handduken på grund av sjukdom.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var väldigt nervöst. Jag har gjort A-lagsmatcher innan, men nu var det allsvenskan. Jag snackade med kompisarna, ”Agge” (August Erlingmark) Pontus (Dahlberg) och Erik (Dahlin) inför matchen.

– Pontus gjorde sin debut mot Malmö, han sa till mig att ”Du har inget att förlora. Du har inte gjort en enda match i allsvenskan, bara njut och kör på”.

Det var inför söndagens träning som Amos fick beskedet att Dahlin inte kunde medverka. Efter ett gäng pirriga timmar var det med en skön känsla talangen klev ut på Bravida arena.

– När vi gick in på uppvärmningen började alla applådera, "fan vad kul”, tänkte jag. Då kände jag ett lugn i kroppen. Det var skithäftigt.

"Han förtjänar allt beröm"

Han möttes av applåder även efter matchen.

För även om IFK Göteborg föll tungt – var det ingen förlust som debutanten kunde lastas för. Och efteråt berömde lagkamraterna Amos.

– Han är en väldigt ung och lovande målvakt. Jag tycker att han kliver ut och gör en bra match, det är en lovande spelare, säger André Calisir.

– Han gör en jättebra insats. Han förtjänar allt beröm och alla applåder, säger Emil Salomonsson.

På frågan om Amos själv tycker att han kunde ha gjort något bättre i samband med målen svarar burväktaren:

– Det finns alltid saker man kan göra bättre, jag kunde kommit ut lite bättre. Skära lite vinklar. Jag kunde gjort bättre på alla mål, men så tänker man alltid i efterhand.

På torsdag väntar AIK på Gamla Ullevi. Om Amos får chansen då igen vill han inte spekulera i.

– Jag kommer inte bli besviken om jag inte står. Nu har jag fått göra min allsvenska premiär, men klart att jag hoppas på mer.

Han tillägger:

– Det är klart att jag hoppas jag ska få spela mer. Man vill alltid spela. Jag och Erik är ett jättebra team tillsammans. Om han står kommer jag stötta och pusha honom. Och om jag står kommer han stötta mig.

Läs mer om IFK Göteborg
Mest läst