Durmaz: "Tror på mig själv och det jag gör"

ANNONS
|

Den som valde att tillbringa söndagskvällen med att göra något annat än titta på Sveriges EM-kvalmatch mot Liechtenstein är bara att gratulera.

Detta var nämligen sådär tråkigt som det kan bli ibland när det ena laget är helt överlägset – men ändå inte lyckas få igång sitt spel.

Inte helt oväntat avgjordes matchen på två märkliga sätt.

Erkan Zengin sköt ett skott i 33:e minuten som helt ändrade riktning på Liechtensteinspelaren Ivan Quintans ben och blev till en perfekt lobb.

Och när andra halvlek bara var sekunder kickade gästernas målvakt Cengis Bicar bollen på Jimmy Durmaz och motlägget rullade in i mål.

ANNONS

– Jag hade lite tur där – men samtidigt skulle bollen bara in, säger Durmaz, och fortsätter:

– Jag börjar bli mer och mer erfaren i det här landslaget, och jag har bra självförtroende just nu. När man dessutom börjar en match bra, så ökar självförtroendet ännu mer. Jag tror på mig själv och på det jag gör ute på planen.

Efter Durmaz 2–0-mål tog det roliga definitivt slut. Tempot sänktes och svenskarna lekte fotboll mer än spelade, och bevakade bara ledningen. Under långa stunder var det rejält avslaget.

– Jag skulle såklart gärna ha sett att vi hade gjort några fler mål. Men det här var en match som vi bara skulle vinna, och det gjorde vi. I första halvlek hade vi både bra spelbredd och speldjup. I andra tappade vi lite av koncentrationen – men det kanske man får ta en sådan här dag, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Strax före avspark nåddes landslaget också av det glada beskedet att Moldavien hade lyckats spela oavgjort i den svåra bortamatchen mot Ryssland

– Jag har sagt det hela tiden - det kommer att vara en väldigt jämn grupp och man kan inte räkna med att de högre rankade lagen kommer att vinna hela tiden. Vi har Montenegro borta i november, och det kommer att bli en otroligt svår match för oss, säger Hamrén.

ANNONS

Fem poäng på tre matcher. Hur ser du på upptakten av det här kvalspelet?

– Jag är nöjd med den moral och attityd som vi har i gruppen – även bland dem som inte spelar. Vi har också varit bra defensivt i de här tre kvalmatcherna och vi har fått till mittbacksspelet. Vi har haft få målchanser mot oss. Men jag vill självklart att vi ska göra fler mål – och det hade vi säkert gjort med en frisk Zlatan längst fram.

LÄS OCKSÅ: Balkander: "Bättre start på kvalet än jag trodde"

Sverige–Liechtenstein2–0(1–0)

1–0 Erkan Zengin (34), 2–0 Jimmy Durmaz (46).

Varningar, Liechtenstein: Ivan Quintans, Mario Frick.

Domare: Gediminas Mazeika, Litauen.

Publik: 22528. (Solna)

Sverige (4–3–3): Andreas Isaksson – Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Albin Ekdal (Nabil Bahoui 74), Kim Källström, Jimmy Durmaz – Emil Forsberg (Branimir Hrgota 66), Johan Elmander (Pontus Wernbloom 79), Erkan Zengin.

Liechtenstein (4–1–4–1): Cengiz Bicer – Ivan Quintans, Mario Frick, Daniel Kaufmann, Franz Burgmeier – Michele Polverino – Seyhan Yildiz (Daniel Brändle 27), Nicolas Hasler, Martin Büchel (Sandro Wolfinger 83), Andreas Christen (Simon Kühne 78) – Dennis Salanovic.

ANNONS