Durmaz tackar för stödet: "Det är kärlek"

Jimmy Durmaz, 29, blev utsatt för både hot och hat efter matchen mot Tyskland. Men dagarna efteråt har han istället överösts av kärlek.
– Det går inte beskriva i ord hur tacksam man är, säger han.

ANNONS

Efter den sena förlusten mot Tyskland fick Jimmy Durmaz över 3 000 kommentarer på sin Instagram. Många av kommentarerna var hotfulla och rasistiska. Dagen efter höll han ett brandtal mot rasism och hot och stöttades av hela landslaget.Efter det har det varit helt annat för Durmaz som istället fått kärlek, kärlek och åter kärlek från de svenska fansen.

– Det går inte att beskriva i ord hur tacksam man är. Det är kärlek och alla som vet vad kärlek är vet vad jag menar med det, säger han.

LÄS MER:Durmaz starka tal – en unik händelse

Tror du er gemensamma aktion har stärkt laget ännu mer?

– Vi har en härlig go i laget och supportern hemifrån är fantastiskt! Det är kärlek!

ANNONS

Vad känner du nu efter matchen?

– En fantastisk glädje som alla andra. Sen var det första gången jag inte var nervös på en bänk för vi hade ju kontroll i hela matchen och skapade chanser från minut 1 till minut 90. Vi har dem under kontroll och gör 1–0 och sen trummar vi på bara.

Ganska bra resultat också?

LÄS MER:Jimmy Durmaz tal efter hoten och hatet

– Man ska inte vifta bort 3–0, det är ett grymt resultat. Vi visste att de hade svagheter i deras lag och det utnyttjade vi och lyckades med.

Finns det något stopp för det här laget?

– Nej, det tror jag inte. Vi bara kör på och vi går ut och förbereder oss inför varje match och lag och sen kör vi och ger järnet. Räcker det så räcker det annars tar vi nya tag.

Önskemotståndare? Eller har du ingen?

– Det spelar ingen roll vilka vi får, alla lag har styrkor och svagheter.

LÄS MER:Spelarna rördes av Durmaz tal – gruppen stärks i landslaget

ANNONS