Dubbla smällar för GFC mot Hammarby

Kopparbergs/Göteborgs lagkapten Beata Kollmats vill nog glömma hela matchen mot Hammarby. Först självmål – sedan hjärnskakning i slutminuten.
– Men målet var mitt fel, säger målvakten Jennifer Falk.

ANNONS
|

Kopparbergs/Göteborgs guldjakt på gamla Kanalplan, numera Hammarby IP, fick märkligaste möjliga start.

Vid Beata Kollmats första bollkontakt såg hon ut att ha bollen under kontroll. Hon vände hemåt, men hade inte upptäckt att Jennifer Falk rört sig långt ut i straffområdet.

Bakåtpassningen gick i en halvbåge runt en helt ställd Falk – och in i mål. 58 sekunder hade matchen pågått då.

– Jag måste vara tydligare då, skrika högre. Det var riktigt dåligt av mig. Jag vet inte vad jag ska säga om det, men det påverkade ju resten av matchen av att vi låg under så tidigt.

Hur kändes det att se bollen gå förbi dig och in i målet?

ANNONS

– Det var … värsta tänkbara känslan. Nu när jag äntligen fick starta en match. Men jag bestämde mig direkt att det inte skulle påverka mig och min insats, och det tycker jag inte att det gjorde.Tränaren Marcus Lantz:

– Jag såg att Beata vände hemåt, att hon var ensam, och tittade ner i mina papper. Och plötsligt skrek någon att det var mål och Hammarbys spelare började jubla. Jag förstod ingenting först. Mål? Hur då? Men det handlar om ofokus, om spelare som är i sin egen bubbla.

"Föll på sista tredjedelen"

Göteborg gjorde sedan en okej första halvlek. De hade mycket boll, spelade runt, hade fina kombinationer – men hade svårt att skapa något. Bortsett från Rebecka Blomqvists skott i stolpens utsida var det aldrig farligt framåt.

– Vi var inte tillräckligt heta. Vi ville inte offra oss. Vi ska ha fyra spelare inne i boxen, eller åtminstone tre – idag hade vi en. Då vinner man inga matcher, säger Marcus Lantz.Jennifer Falk:

– Jag tycker att vi skapade ett bra tryck i första och det enda jag behövde göra var att jobba med fötterna.

Elin Rubensson kan också hålla med:

– Vi föll på sista tredjedelen idag. Fram dit spelade vi bra, men vi skapade knappt några chanser alls.

ANNONS

Kollmats ut på bår

I andra tog faktiskt skickligt försvarande Hammarby ett kliv uppåt i planen. Ändå lyckades inte Göteborg dyrka upp försvaret.

Istället kunde Emma Jansson pricka in 2–0 efter 70 minuter, efter ett riktigt snyggt Hammarbyanfall.

Reduceringen i näst sista minuten – Taylor Leach nådde högst på Olivia Schoughs inlägg – kom försent. Då hade Beata Kollmats precis burits ut på bår med konstaterad hjärnskakning.

ANNONS