Emma Berglund utgick skadad och fick se sina lagkamrater tappa segern.
Emma Berglund utgick skadad och fick se sina lagkamrater tappa segern. Bild: CARL SANDIN

Dubbel olycka för GFC

Under lördagen jagade GFC fortsatt serieledning mot Eskilstuna United. Laget ledde länge med 1–0, men släppte in ett tungt kvitteringsmål när det endast återstod sekunder. Det blev även dubbel olycka för GFC, när lagkapten Emma Berglund fick utgå med en befarad skada.

ANNONS
|

Efter premiärsegern mot Kristianstad, reste Göteborg FC till Eskilstuna för att befästa sin serieledning.

Eskilstuna United fick till ett kryss i premiären mot Örebro, men det topptippade laget tänkte inte ge sig utan en fajt.

Under lördagens match såg det länge ut att bli en andra raka seger för GFC, men Eskilstuna ville annat.

Först gav Julia Roddar GFC ledningen med ett vackert distansskott i den första halvleken.

– Jag kommer in från vänster och tar med bollen centralt. Målvakten står lite mitt i målet, och jag tänker att jag ska skjuta bredvid. Det gick ju bra, sammanfattar Roddar sin fullträff.

ANNONS

GFC hade länge kontroll på matchen, och skapade ett gäng heta chanser. I den andra halvleken främst genom Vilde Böe Risa och Stina Blackstenius.

Blackstenius började dock, likt i premiären, på bänken.

– Det är en väldig konkurrens i laget. Det var fler än Stina som satt på bänken, om man säger så. Det är bara elva utespelare som kan spela samtidigt och nu vann vi med 5–1 sist, säger tränare Jörgen Ericson om valet.

Lagkaptenen fick utgå skadad

Att Eskilstuna lyckades kvittera sent var både onödigt och oväntat.

Med bara sekunder kvar tryckte Loreta Kullashi in 1–1 efter en tilltrasslad situation.

– Det var rullgardin ner för oss då. Det kommer från ingenstans. Det är så fotboll är, tyvärr, säger Ericson besviket.

– Vi har flest chanser och borde kunna punktera matchen tidigare. Det känns som en förlust i så här efterhand, säger Roddar.

Olyckan var också dubbel för GFC.

Inte nog med det sena poängtappat, så tvingades även lagkaptenen Emma Berglund utgå efter en kvart med en befarad vadskada.

– Det är jättetråkigt att en sådan ledare får gå av planen så tidigt. Jag hoppas inte att det är något allvarligt, säger Roddar.

Tränare Ericson instämmer:

– Hon har haft en jäkla otur. Hon har varit igång nu och fått en bra försäsong, så det kommer olyckligt för både oss och henne. Hon har ju en skadehistorik, säger han efter 1–1 mot Eskilstuna.

ANNONS

Så startade Göteborg FC:

(3–5–2): Jennifer Falk – Filippa Curmark, Emma Kullberg, Emma Berglund (Julia Roddar, 17) – Emma Koivisto, Vilde Böe Risa, Julia Zigiotti Olme (Anna Csiki, 86), Filippa Angeldahl, Natalia Kuikka – Pauline Hammarlund, Rebecka Blomqvist (Stina Blackstenius, 45)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS