Dubbel norsk debut: "Skönt att få det gjort"

De har knappt hunnit träna med sin nya klubb men mot Norrköping hoppade både Henrik Björdal och Mikkel Diskerud in i andra halvlek. … – Det var skönt att få det gjort, säger 20-årige Björdal.

ANNONS
|

De blåvita fansen behövde inte vänta länge på att få se klubbens nya förmågor i IFK Göteborgs ställ.

Henrik Björdal och Mikkel Diskerud fick hoppa in efter mindre än en veckas träning och var på vippen att vara med om att vända tillställningen på Ullevi.

– Det var skönt att få det gjort. Jag har inte spelat inför fans på ett och ett halvt år så det var ovant. Det såg ut att vara många fler än 2500 och supporten var fantastisk, säger Henrik Björdal.

Oscoutad av Peking

Han gjorde sin första träning med IFK Göteborg i måndags. Att han fick chansen redan mot Norrköping beror, förutom för hans egenskaper, på att östgötarna inte har så bra koll på hans styrkor.

ANNONS

– Vi kände att vi ville slänga in honom för motståndarna kände inte till honom så väl. Han har bra offensiva egenskaper och är nära att komma till i straffområdet. Men han gör en del bra saker. Det är ett tufft läge att komma in i, säger Jörgen Lennartsson om sin nye ytter.

"Nöjd med att ha gjort debuten"

– Jag var mycket involverad och kom till en del bra situationer. Jag ska slå lite bättre inlägg men jag är nöjd med att ha gjort debuten, säger Henrik Björdal.

Björdal bytte av Abdul Razak med en halvtimme kvar. Den andre nya norrmannen, Mikkel "Mix" Diskerud, kom in när IFK jagade kvittering med tio minuter till full tid. Han var involverad direkt men det blev ingen drömdebut för någon av Blåvitts nya norrmän.

ANNONS