Drömstart på säsongen för Öis – besegrade Varberg

Varberg inledde bäst – men Örgryte tog över och kunde inleda superettan-säsongen med att ta tre poäng.
– Jag känner enorm stolthet, säger tränare Thomas Askebrand.

ANNONS
|

Örgryte har imponerat under försäsongen – och i tävlingspremiär fortsatte de rödblåa att visa fin form. Motståndaren för dagen, Varberg, som spelade en man mindre i en timme efter en utvisning på Eddie Tran, stretade emot bra, men räckte inte hela vägen i regnet på Påskbergsvallen.

Rödblått kunde därmed inleda superettan 2018 med att ta tre poäng, hålla nollan bakåt och göra två mål framåt.

– Otroligt viktigt för laget att få inleda säsongen med en seger, säger Jakob Lindström efter slutsignalen.

Han fick medhåll av tränare Thomas Askebrand, som var belåten över att hans lag kunde behärska Påskbergsvallens inte helt lättspelade gräsmatta.

ANNONS

"Känner bara enorm stolthet"

– Jag känner bara en enorm stolthet. Det får se ut som det gör i dag. Det kanske är lite studsigt och hoppigt, men vi sa innan att vi skulle ha med poängen hem och det lyckades vi med.

Men även om det var Öis som avgick med segern var det Varberg som inledde bäst. Efter drygt en kvart fick Stojan Lukic göra en jätteräddning på Albert Ejupis friläge.

– Vi var inte riktigt med första 15-20 minuterna. Det såg ut som att vi hade tänkt lira och var inte alls med på att det var premiär och att det skulle smälla. Varberg var bättre än oss i början, säger Jakob Lindström.

LÄS MER:De var bäst i Öis premiärseger

Det vände dock kvickt.

David Engström knäade in 1–0 i den 24:e minuten och sex minuter senare fick hemmalagets Eddie Tran bevittna det röda kortet efter en tuff satsning mot Jakob Lindström.

"Tycker den är solklar"

– Jag upplever den som ganska solklar. Jag tycker att han kommer med jävligt bra fart, jag vet, man har ju själv gjort sådana tacklingar, säger Lindström och fortsätter:

– Han träffade, det var inget farligt, men jag tycker ändå att domaren gör rätt. Det kändes så i stunden i alla fall.

ANNONS

LÄS MER:Anfallarna gör målen i Göteborgslagen

Med en man mer kunde Öis, som med kvarten kvar ökade på till 2–0 efter att Alibek Aliev rullat in bollen i nät, spela av matchen – även om Varberg stundtals stack upp.

– De fick ännu mer energi och gnuggade ännu hårdare efter utvisningen. Men vi sa till varandra att vi skulle springa mer än motståndaren och jobba mer än motståndaren, det tycker jag att vi gör, säger Thomas Askebrand.

LÄS MER:Äntligen premiär för Diego Montiel och Öis

ANNONS