Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Besvikna italienare sågas av inhemsk press efter förlusten mot Sverige. Bild: Bildbyrån
Besvikna italienare sågas av inhemsk press efter förlusten mot Sverige. Bild: Bildbyrån

Domen efter förlusten mot Sverige

Efter fredagens förlust mot Sverige är domen hård mot det italienska laget från inhemska medier – och Blågult hyllas.

Inför fredagens match på Friends arena var italienarna storfavoriter. Drygt 90 minuter fotboll och ett Jakob Johansson-mål senare var matchen förlorad för det Italienska laget. Efter matchen är domen från italiensk press hård. 

Gazzetta dello Sports omröstning efter matchen visar att 75 procent av läsarna tror att Italien kommer missa VM efter förlusten mot Sverige. Och tidningen är inte mild i sin kritik mot det egna laget som beskrivs som "dåligt" och "långsamt och förutsägbart". 

LÄS OCKSÅ: Sveriges bästa elva - enligt italienarna 

Corriere dello Sport kallar sitt landslag för "en besvikelse". Men man ger inte upp hoppet om att få se sitt italienska landslag i Ryssland i sommar. Tidningens krönikör skriver att han "inte tror att vi är förlorade mot dessa svenskar."

Samtidigt hyllas det svenska lagets insats, och inte bara i Sverige. L'Equpie skriver att "Det finns ett liv efter Zlatan Ibrahimovic" och BBC säger att det var ett "fysiskt Sverige som förtjänade segern."

LÄS OCKSÅ: Italienska dissen: Listar sämsta svenskarna i Serie A:s historia

Italienska Tuttosport beskriver Sverige som ett lag med "ostoppligt tryck" som Venturas lag inte lyckats bemästra.

På måndag tar italienarna emot Sverige i returen på San Siro. Då har italienarna chans att reparera skadan och ta sig till VM – gör de det inte missar de sitt första VM sedan 1958. Då kan de räkna med en ännu hårade dom från italienska folket. 

 

 

Läs mer om Fotboll Herrlandslaget
Mest läst