Gais tappade segern i slutminuterna: Kände bara en stor tomhet

En sen kvittering fick Gais att sätta segervrålet i halsen. Med bara minuter kvar tappade Grönsvart vinsten mot Syrianska.  – Man kände bara en stor tomhet, säger Luka Mijaljevic.

ANNONS
|

Luka Mijaljevic var bara några minuter från att bli matchhjälte för Gais. Med sitt första mål för Grönsvart såg han ut att ge sitt nya lag sin andra raka hemmaseger – men precis när matchklockan visade att ordinarie tid var slut kvitterade Syrianska.

– Man blev så besviken. Det är surt. Jag tycker vi ska vinna den här matchen. Att vi bara får med oss en poäng är en besvikelse, säger Luka Mijaljevic

Hans första seriemål i Gaiströjan kom efter att Carl Nyström, som för dagen flyttat ut till höger i den stabila backlinjen, klampat fram och skickat in ett inlägg i straffområdet.

ANNONS

Där inne fick i en tilltrasslad situation nyinsatte Malkolm Moenza en tå på bollen och petade fram den till Gais nummer tio. Han drämde till med vänstern och fick ta emot hemmaklackens kärlek för första gången.

– Det är klart det är viktigt för mig. Jag har haft en tuff vinter och detta stärker mitt självförtroende. Det första målet är alltid svårast. Sen brukar det rulla på.

Den brittiska prägeln på Gais, med sex startspelare med engelska som modersmål, var tydlig i första halvlek. Mycket duellspel, aggressivitet och luftstarka mittbackar.

Det är ingredienser som passar in både på klassiskt brittisk fotboll och på Gais anno 2016.

Hemmalaget skapade gott om fasta situationer, både frisparkar och hörnor. Men trots att de sett till centimeter på planen borde vara betydligt bättre i luftrummet än Syrianska blev det aldrig mer än halvfarligt.

– Ja, det är en besvikelse i dag. Vi behöver inte vara så ambitiösa. Det räcker att vi får in lite höjd på bollen, så vi ska göra mer på fasta helt klart, säger tränaren Benjamin Westman, som liksom Luka Mijaljevic var märkbart besviken över de tappade poängen.

– Jag kände en tomhet när vi släppte in målet. Vii hade bra koll på dem och de fick spela runt. Sen vågar vi inte stå upp sista minuterna. Det ska vi hantera bättre.

ANNONS

Målet, som var Gais första insläppta på hemmaplan i år, kom till sedan ett inspel letade sig in till mittbacken Felix Michel, som från nära håll tryckte in kvitteringen.

– Det hade varit så gött att gå hem med tre poäng och att ha gjort det matchvinnande målet, säger Luka Mijaljevic.

ANNONS