Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Foto: Olof Ohlsson
Foto: Olof Ohlsson

"Detta har man sett fram emot"

IFK Göteborgs första halva av säsongen har lämnat en del att önska, under fredagen började man samla krafterna på Smögen. – Detta har man sett fram emot, säger kapten Mattias Bjärsmyr.

Starten av träningslägret i Smögens skärgårdsidyller blev inte riktigt som Blåvitt hoppats på, vädergudarna bjöd på regn i massor och första träningen på plan fick ställas in.

– Jag har varit här 50 gånger på 20 år och det har aldrig tidigare regnat. Det här är första gången och det får vi väl bara leva med, säger tränare Jörgen Lennartsson och fortsätter:

– I dag var det ändå en ”komma igång träning”, det skulle inte vara någon intensiv träning.  Att det fick bli lite löpning i byn och avslappat kan vi leva med.

Blåvitt kommer stanna i skärgården fram till torsdagen innan midsommar och om prognoserna stämmer kommer man få sol så det räcker.  Vilket innebär bra förhållanden för kapten Bjärsmyr & co att samla ihop krafterna inför andra halvan av säsongen.

– Det här ska bli kul, det är en sak man har sett fram emot. Jag tror detta är bra för laget och truppen att komma samman igen, det är ju en allmän skön stämning på Smögen som smittar av sig, säger Mattias Bjärsmyr.

Är det här mer för att komma ihop som lag?
– Ja, men det tror jag. Träna fotboll gör vi ju hemma annars, nu är det mest för att komma samman och ha en go grupp. Bättre träningsfaciliteter än de på Kamratgården finns ju inte.

Likt lägret har säsongsinledningen inte varit vad IFK Göteborg hoppats på. Med endast tre segrar placerar man sig på en elfteplats i tabellen med lite drygt halva säsongen kvar att spela. Detta till trots så är det en god stämning i truppen.

– Vi har hållit ihop bra i truppen. Det är ingen som skyller på något annat, utan vi vet också om att vi inte varit bra nog spel-och resultatmässigt. Det är inget vi kan gömma oss för.

Men de bristerna hoppas man nu att kunna slipa bort. Utöver att få ihop gruppen kommer man, som på de flesta träningsläger, fokusera på att jobba med spelet och fysiken. Varvat med teoripass på kvällarna.

Att få ett avbrott under dåliga trenden för att ladda om är klart välkommet hos Blåvitt-tränaren.

– Det är alltid välkommet med en ”preseason två” som vi kallar det. Vi hade ett extremt lyckat läger här förra säsongen. Jag har varit här med Elfsborg och Häcken tidigare, det är en bra miljö som man blir glad av. Vi hoppas det ska vara så i år igen, säger Lennartsson.

Se mer från - IFK Göteborg
Mest läst