"Det var jag som tog beslutet"

ANNONS
|

Inför mötet med Gefle borta var Gais ute efter att vända den dåliga trend man är inne i. Men med åtta raka matcher utan vinst och med en tung övertidsförlust mot Örebro i bakhuvudet lyckades man bara få med sig 0–0 borta mot Gefle.

Efter fjorton spelade omgångar, näst sist i tabellen och på samma poäng som jumbon Örebro, var klubbledningen tvingade att göra en förändring. Spekulationer och rykten har satt tränare Alexander Axén i frysboxen. Så blev det inte. Istället för att plocka bort personer runt laget valde ledningen att kontakta Roland Nilsson som kommer att fungera som en extra resurs för tränare Axén och assisterande Kjell Pettersson.

ANNONS

- Vi befinner oss i ett utsatt läge och måste hitta nya vägar för att vinna matcher igen. Roland kan klubben sedan tidigare, han är mycket kunnig och kompetent säger Mats Persson, Gais sportchef.

Roland Nilsson lämnande Gais 2007 för att ta över Malmö FF och sedan FC Köpenhamn, där han fick sparken efter drygt en säsong (januari 2012), kommer att finnas med på träningarna med start i morgon. Men i dagsläget är det inte aktuellt att han tar plats på bänken under matcherna.

- Nej, det stämmer. Där sitter Axén och Pettersson, säger Persson.

Med tanke på Gais ekonomiska situation, hur har klubben råd med Nilsson?

- Roland gör detta framför allt för att han vill, han bor i stan och hoppas kunna bidra med inspiration. Gais ekonomi påverkas inte speciellt mycket av att han tillkommer, säger Persson.

Enligt tränare Axén är förhoppningen att Nilsson ska komma in med ny energi till både laget, honom själv och assisterande Kjell Pettersson.

- Nilsson har enormt mycket med kompetens, kunskap och jag ser det enbart positivt att han kommer in. Hade jag tyckt något annat så hade det aldrig blivit aktuellt med Roland, säger Axén när GP får tag på honom.

ANNONS

Han fortsätter:

- Gruppen behöver lite mer energi och andra ögon. Nu kan jag och Kjell diskutera med Roland och få hans synpunkter.

ANNONS