"Det var dumt av mig att säga så"

Janne Anderssons uttalande om att han ville att alla skulle sjunga nationalsången fick stor uppmärksamhet. – Jag tycker fortfarande man kan sjunga nationalsången, men jag kommer inte tvinga någon. Det var dumt av mig att säga så, säger han under sin första presskonferens.

ANNONS
|

I sitt sommarprat i radions P1 tolkades Janne Anderssons uttalande som det skulle bli ”tvång” att sjunga den svenska nationalsången. Ett uttalande som väckte stor uppståndelse i Sverige. En av OS-spelarna, Astrit Ajdarevic reagerade starkt.

– Jag kan bara prata för mig själv och ingen annan. Jag är från Kosovo från början och växte upp i Sverige. Jag är stolt över att få representera det här landet och vara lagkapten. Men du och andra i Sverige måste förstå att vi har familj och vänner som har varit med om väldigt svåra saker i krig som jag måste respektera.

– Jag har släktingar som gått igenom fruktansvärda saker. Föreställ dig själv att vara i den situationen. Jag kommer alltid älska Sverige, var jag än reser säger jag att jag är svensk kosovoalban. Var jag än reser. Det är mitt svar till dig. Så nu vet du min sida av historien.

ANNONS

Under sin första presskonferens som ny förbundskapten för det svenska landslaget fick Janne Andersson på nytt frågan om nationalsången. 53-åringen vill fortfarande att spelarna sjunger med men kommer inte att tvinga någon.

– Jag tycker fortfarande man kan sjunga nationalsången, men jag kommer inte tvinga någon. Det var dumt av mig att säga så, säger han.

ANNONS