"Det kommer självklart bli speciellt"

En ordinarie plats i backlinjen och dessutom nybliven cupmästare. Tom Pettersson har fått en lyckad start i Östersund. Nu ställs den tidigare Blåvitt-spelaren mot sin gamla klubb. – Det kommer självklart bli speciellt, säger han.

ANNONS
|

Efter två år av sparsamt med speltid och utan en fast position i laget lämnade Tom Pettersson i vintras IFK Göteborg för spel i Östersunds FK. I Jämtland har 27-åringen fått en smakstart. Pettersson har startat tre av tre matcher i allsvenskan, samtliga som försvarare, en position han ser som sin främsta.

– Hittills har jag fått fullt förtroende och det betyder jättemycket. Man får ett helt annat lugn och man känner att man växer som spelare.

Han fortsätter:

– Sedan tar det lite tid att komma in i allt. Ibland kör vi trebackslinje, fyrbackslinje och i vissa matcher ställer vi upp med fem backar. Det blir det väldigt mycket skiften. Det är jag i och för sig van vid, så det är inget problem, men det är klart att det tar lite tid att komma in i ett helt nytt spelsätt.

ANNONS

"Det var stort"

Trots att Pettersson bara har varit i klubben i några månader har han redan hunnit vara med och skörda en titel, då Östersund nyligen blev cupmästare efter en övertygande finalseger mot IFK Norrköping.

– Det var stort, klubbens första titel. Nu får vi kvala till Europa, som de har snackat om så länge här uppe. Det ska bli extremt kul. ÖFK vill framåt hela tiden. Det är det som är så skönt här. De har gjort en snabb resa från division 2 till Europaspel men det är ingen som känner sig nöjd.

I allsvenskan har Östersund inte fått samma snurr på spelet. På tre matcher har det bara blivit en seger. Närmast väntar IFK Göteborg på hemmaplan. En match som kittlar lite extra för Pettersson.

– Det ska bli riktigt roligt. Det blir lite speciellt eftersom jag känner alla i laget och jag har fortfarande kontakt med många där.

I samband med flytten från Blåvitt passade han i en intervju med Aftonbladet på att skicka en känga till klubbens träningsupplägg. Trollhättan-sonen menade att det var för mycket fokus på hård styrke- träning snarare än spelet med boll.

Hur skiljer det sig mot Östersund?

– Det finns skillnader. Jag var väl inne på det i den där artikeln, men det är ett avslutat kapitel nu.

ANNONS

Trots att åren i Göteborg inte blev som han hade önskat är han ändå tacksam för tiden på västkusten.

– Det var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse när jag blev klar för IFK Göteborg, sedan fick jag inte spela så mycket som jag ville, därför sökte jag en ny utmaning. Men jag hade två år där med många fina minnen som jag aldrig någonsin kommer glömma.

ANNONS