"Det jävliga är att Micke blir bättre av det här"

ANNONS
|

Redan i korridoren utanför presskonferenslokalen på Bravida Arena hördes hur Mikael Stahre, ansvarig tränare för det Häcken som just förlorat mot AIK med 1-6, harklade sig lite extra.

Det var dags att förklara vad som egentligen hade hänt, hur topplaget Häcken kunde förlora så stort mot AIK, hur det kunde bli 1-6.

Norling inledde med att säga att det är viktigt att vara ödmjuk i det här läget.

– Vi har en match där allt rullar in. Fyra av fem skott i första halvlek. Vi hade en sådan dag. Spelarna gjorde det riktigt bra i avslutningarna. Jag vet inte vad jag skall säga. Det blev bra helt enkelt. Jag är nöjd, förklarade AIK-tränaren.

ANNONS

Sedan var det Mikael Stahres tur att försöka förklara och analysera.

– De vinner fruktansvärt välförtjänt. Vi gör en fruktansvärt svag första halvlek. Egentligen från avspark hamnar vi helt snett och vint. Vi är inte där som samlat lag.

– I kombination med hur AIK spelar, med sitt 3-5-2, får de både spelbredd och speldjup. Gör man det systematiskt, som AIK i kväll, blir det nästan ett facit. Vi kommer inte in i press.

– Det finns möjlighet redan första kvarten att plocka ur bollen, men vi har för dålig teknisk kvalitet. Det blir inte bra anfallsmässigt, inte bra försvarsmässigt. Man vet varken fram eller bak. När vi gör 3-1 gör de 4-1 15 sekunder senare.

– I paus pratade vi om att göra baspaketet bättre. Sedan gjorde de ett drömmål.

– 6-1 är absolut inte acceptabelt. Jag har som allsvensk tränare aldrig varit med och släppt in så många mål, inte som tränare överhuvudtaget, tror jag.

I nästa omgång väntar Östersund borta för Häcken.

– Utmaningen nu blir inte hur vi analyserar den här matchen, utan hur man hanterar morgondagen, vi har fem matcher kvar. Vi har en tendens att bli ännu skarpare när vi förlorar. De tänker jag se till.

ANNONS

– Oftast är det så att när man tror att man har varit helt jävla värdelös har man bara varit värdelös.

Är det en inställningsfråga?

– Det har jag oerhört svårt att se. Man får analysera vad är det för signaler man skickar. Att man under delar av matchen får försvara sig lågt ingår. Det är inget konstigt. Om man säger så här, planen var inte att förlora med 6-1.

– Man angriper det i morgon. Sedan blir det ett jobb att göra redan i kväll. När spelarna kommer i morgon skall man ha någon form av väg. Ibland är det bara att trycka på gasen på motorvägen, ibland hamnar man på en snirklig bergsväg. Som nu.

ANNONS