"Det har varit en stor ära att ha varit tränare i IFK"

Jörgen Lennartsson får sparken av IFK Göteborg. Nu berättar han för första gången om känslorna efteråt. "Det har varit en stor ära att ha varit huvudtränare för IFK Göteborg", skriver han till GP i ett sms.

ANNONS
|

Under måndagskvällen togs beslutet om att Jörgen Lennartsson får lämna posten som IFK-tränare. Strax före lunch under tisdagen bekräftade klubben att både Lennartsson och assisterande tränaren Magnus Edlund får gå.

LÄS ÄVEN: Lennartsson får gå efter fiaskosäsongen

Nu berättar Jörgen Lennartsson för första gången om känslorna efteråt.

"Det har varit en stor ära att ha varit huvudtränare för IFK Göteborg. Jag önskar klubben alla lycka till framöver.Vill tacka alla spelare och ledare för ett mycket bra samarbete under denna tid.Vill också tacka den fantastiska publiken för deras hängivna support", skriver han i ett sms till GP.

ANNONS

Beslutet om att sparka Jörgen Lennartsson togs av styrelsen, som var enig i sitt beslut.

– Det har varit en diskussion om förlängning eller inte med Jörgen. Den har aktualiserats mer och mer. Sedan hade vi ett möte i måndags kväll. Då togs frågan upp. Då diskuterades det. Då tog vi det här beslutet, säger ordförande Frank Andersson.

Alf Westerberg tar över säsongen ut men redan nu är arbetet inför nästa säsong igång. Enligt uppgifter till GP har IFK Göteborg varit i kontakt med förre U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

– Jag har inga kommentarer, säger Ericson.

LÄS ÄVEN: Blåvitt jagar guldhjälten

ANNONS