"Det här ser man bara några gånger per årtionde"

Monacos 18-årige Kylian Mbappe briljerade mot Manchester City. Efter Champions League-åttondelsfinalen hyllades han stort. – Det här ser man bara några gånger per årtionde, säger Viasats expert, Erik Niva.

ANNONS
|

Monaco hade stundtals lekstuga med Manchester City och lyckades trots ett tufft utgångsläge vända åttondelsfinalen mot den engelska tungviktaren. Efter 3-1 i matchen slutade mötet totalt 6-6 men fransmännen gick vidare på fler gjorda bortamål än City. En som glänste ordentligt i segermatchen var Monacos supertalang Kylian Mbappe.

18-åringen satte dit 1-0 redan efter åtta minuter och fortsatte hela tillställningen igenom att vara ett ständigt hot för gästernas försvar.

En som var mäkta imponerad av ynglingens insats var Viasats expert, Erik Niva.

– Det är inte bara målen han gör, det är det kompletta bidraget. Hans sätt att behärska det allra mesta, säger experten i Viasats sändning innan han fortsätter:

ANNONS

– Det är något visst med den här typen av tonårsforwards som bara exploderar på den stora scenen.

Jämförs med Ronaldo

Och Niva var inte färdig där. I Mbappe tycker han sig se något utöver det vanliga - och experten kunde inte låta bli att jämföra teknikern med en rad tunga legendarer.

– Man minns på 90-talet när den förste Ronaldo kom fram i PSV och skapade den här typen av känslor i ännu större utsträckning. Sen kom Patrick Kluivert som 18-åring i Ajax. Sedan rusade Michael Owen och Wayne Rooney in efter det.Det är bland de namnen vi ska räkna in Kylian Mbappé.

Han fortsätter:

– Vi ska inte diskutera vad han kommer att uträtta, utan på sättet han spelar här och nu som 18-åring i en åttondelsfinal i Champions League mot det som borde vara europeiskt toppmotstånd. Det ser man bara några gånger per årtionde.

ANNONS