Det avgörs på klassiska arenan

Sverige inleder dubbelmötet mot Italien på Friends Arena, returen kommer att spelas i Milano.

ANNONS
|

Biljettrycket till den inledande playoff-matchen i Solna var redan innan tidsdagens lottning enormt och det lär bli lapp på luckan när Sverige tar emot Italien. Men biljettförsäljningen till matchen stötte på problem direkt – när sidan där fansen skulle köpa sina biljetter kraschade.

Men returmötet lär även detbli en riktig publikfest och en alldeles speciell bortamatch för de blågula supportrarna.Enligt Gazzetta dello Sport lutar det nämligen åtatt Sverige VM-öde kommer att avgöras på San Siro i Milano, något som bekräftades av det italienska förbundet.

Den mytomspunna arenan, som till vardags huserar Inter och Milan, har en publikkapacitet på drygt 80 000 och är klassisk fotbollsmark.

ANNONS

"En klassisk arena med fanatiska fans"

En som har fina minnen från arenan ärHäckens Alexander Farnerud som spenderade tre säsonger i Serie A-klubben Torino.

–Det är ju en klassisk arena med fanatiska fans och så vidare. När du väl är på planen tänker du inte så mycket på det. Jag har själv gjort bra resultat mot dem. Det har varit en positiv arena för mig. Under mina tre år har jag bara en förlust, tror jag. Då var jag visserligen skadad under den tiden men två vinster mot Inter en vinst och lika mot Milan blev det, säger Farnerud.

– Den tillhör en av de största arenorna i världen. Det var en fin upplevelse.

Italien har ingen permanentnationalarena och spelplatsen för matchen som ska spelas den 13 november är ännu inte fastslagen.

Därmed är det inte klart vilket antal biljetter som kommer att tilldelas svenska fans. I den sista gruppspelsmatchen i kvalet reste runt 4 000 svenskar ner till mötet med Nederländerna i Amsterdam.

ANNONS