Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: JOEL MARKLUND

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Det är man inte van att se"

  Albin Ekdal tror att Mexikos vinst har påverkat Tyskland.
  – Alla i min närhet sade lite hånfullt att Sverige inte skulle ha en chans. De tror fortfarande på seger, men kanske inte lika lätt.

  Hamburgmittfältaren laddar för Sveriges andra match mot Tyskland i Sotji på lördag. På torsdagen mötte han svensk media i Gelendzjik.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Och det blev en del prat om Tysklands match mot Mexiko.

  – Man såg att de insåg att det blir tufft, när Mexiko körde sina kontringar. De var snabbare och piggare i varje moment. Då såg man på tyskarna att de inte visste hur de skulle agera. Det är man inte van att se, sade Albin Ekdal.

  Han anser dock inte att det är aktuell för Sverige att ta efter Mexikos taktik.

  – Vi har inte de spelartyperna, men det är klart att vi kollar på lite klipp på från den matchen.

  "Tyskland har pressen på sig"

  – Det kan ha göra med att det är största landet i Europa, med enormt många duktiga spelare. De har en av de bästa ligorna i Europa. Stark tradition av att vara väldigt duktiga.

  – Under min livstid har de varit en lagmaskin som har varit med i toppen av alla mästerskap. De har individuell skicklighet. Samtidigt som de har enorm laganda. Och sällan går bort sig. Det gjorde Mexikomatchen intressant. Där kunde man se hur de föll bort ur sitt eget spel.

  Tyskland är, trots resultaten i första omgången, favorit att vinna matchen.

  – Normalt skall ett tyskt landslag slå ett svensk landat. De känner pressen. Vi kan gå in med gott självförtroende. Vi vill vinna matchen, men Tyskland har pressen på sig.

  – Jag tror att de trodde att de skulle köra över Mexiko och åtminstone vinna. Alla i min närhet sade lite hånfullt att Sverige inte skulle ha en chans. De tror fortfarande på seger, men kanske inte lika lätt.

  "Kommer vara otroligt fokuserade"

  Resultatet mot Mexiko speglar inte det tyska lagets kvalitet, menar Albin Ekdal.

  – Alla som har sett fotboll vet att tyskarna kan studsa tillbaka, de har otroliga spelare på varje position. Det är inte så att vi går in och tror att vi är favoriter på något sätt, Tyskland är Tyskland. Vi har stor respekt för dem. Samtidigt som vi vet att vi har chansen om vi gör en bra match.

  De tyska spelarna är vana vid stora och viktiga matcher, som överlevnadsmatchen mot Sverige.

  – De kommer gå in med stort fokus och aggressivitet. De brukar höja sig när det gäller som mest, det är det här momentet de måste höja sig till max. Varenda spelare har i stort sett vunnit sin liga. De är vana vid press. Jag tror inte att det kommer påverka dem så mycket. De kommer vara otroligt fokuserade och göra allt för de tyska fansen, sade Albin Ekdal.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.