Ingen premiär-effekt i Blåvitts årskortsförsäljning

Storpublik mot Malmö FF på Ullevi i första omgången. Men premiärfesten har inte inneburit något större uppsving för Blåvitts årskortsförsäljning. – Vi har sålt 205 årskort sedan dess, det är lite lägre än vad vi hade hoppats på, säger Linda Åkerberg, på IFK Göteborgs marknadsavdelning.

ANNONS
|

Till hemmapremiären mot Malmö FF förra lördagen sålde IFK Göteborg 34 894 biljetter. Merän 2500 åskådare valde att inte utnyttja sin biljett, menden slutliga publiksiffran landade ändå på imponerande 32 129, en notering som är den bästa i svensk fotboll sedan säsongen 2015.

– Bortfallet är inget konstigt, det är normalt och egentligen något lägre än vid en vanlig hemmamatch, säger Linda Åkerberg på IFK Göteborgs marknadsavdelning.

Inga fler Ullevi-matcher planerade

Några planer på en ny flytt till Ullevi finns dock inte i nuläget.

– Just nu finns det inga planer på att flytta fler matcher i år, men det är egentligen en styrelsefråga.

ANNONS

Klubben hade på förhand stora förhoppningar om att Malmö-matchen skulle bidra till ett rejält uppsving för årskortsförsäljningen. Men så har det inte det blivit.

– Vi har sålt ett par hundra årskort sedan dess, det är lite lägre än vad vi hade hoppats på.

Siktar på 7000 sålda årskort

I skrivande stund har IFK Göteborg sålt cirka 6600 årskort. Det innebär att fjolårets rekordsiffra på 8347 är långt bort - i stället väljer Blåvitt att sikta in sig på att nå försäljningen från 2015. Då sålde kamraterna cirka 7000 årskort, vilket historiskt sett också är en stark notering.

– Det är vår målsättning, säger Åkerberg.

Till nästa hemmamatch mot AFC Eskilstuna på annandag påskär det sålt drygt 8000 biljetter. Men innan det är dags för årets första match på Gamla Ullevi väntar bortapremiär mot IK Sirius på Studenternas IP i Uppsala på söndag.

– Våra supportrar brukar fokusera på den matchen som ligger närmast, så först är det Sirius som gäller, säger Linda Åkerberg.

IFK Göteborg kom hålla årskortsförsäljningen öppen fram till och med hemmamatchen med Hammarby 26 april.

ANNONS