"Det är det här som är charmen med cupen"

ANNONS
|

Förutom matchen mellan Landvetter IS och IFK Göteborg så spelar även BK Häcken, Öis och Utsikten i Svenska Cupen i dag där det i potten ligger en plats i gruppspelet till nästa vår.

För Häckens del blir det bortamatch mot den enda kvarvarande division 4-klubben, Kvibille BK. En stad som är mer känd för sin osttillverkning än för sitt fotbollslag.

Men Häcken tar inte lätt på sina motståndare utan kommer med nästintill bara etablerade spelare i matchtruppen. Nyförvärven från i sommar, Mervan Celik och Mathias Ranégie är båda med och väntas starta matchen.

– Det är inte otänkbart att de startar, säger Mikael Stahre.

ANNONS

Känslan att åka till Kvibille?

– Det är alltid trevligt att åka till mindre idrottsplatser och möta lite mindre föreningar. Det är det som är charmen med cupen.

Orolig att spelarna tar lite för lätt på det?

– Det finns alltid en risk men jag är säker på att spelarna kommer att klara av det. Jag är inte orolig.

På annat håll åker Öis till Tvååkers IF. En match där mittfältaren, Andreas Östling, är redo att återigen dra på sig Öis-tröjan. Östling som nyligen är tillbaka i matchform igen efter att ha åkt på halsfluss – fyra gånger under säsongen.

– Jag låg däckad i några dagar, säger han till klubbens hemsida.

– Men nu är det lugnt.

Desto mer ovisst blir mötet mellan Utsikten och Jönköping Södra – där gästerna får ses som skyhöga favoriter.

– Det ska bli väldigt kul att möta allsvenskt motstånd igen, det var ett tag sedan ... Jönköping har ju all press på dig medan vi kan gå ut och spela mer avslappnat. Det hade varit fantastiskt om vi lyckades stå för en skräll och få spela cupmatcher nästa år, säger anfallaren George Mourad.

ANNONS

Hur ser du på era chanser?

– Vi ska spela vårt spel och inte tänka för mycket på att göra saker annorlunda. Visst, det skiljer två divisioner på oss men vi ska spela avslappnat och bara gå ut och spela. Vi har väldigt höga toppar och även för låga dalar, det har varit problemet under hela säsongen. Men får vi det att stämma så kan det bli bra.

Låter som att du trivs med fotbollen igen?

– Man saknar ju att spela de stora matcherna men Utsikten är ett roligt projekt och det var därför jag hoppade på det. Annars hade jag kanske trappat ner lite längre ner.

Gais är enda laget från Göteborg som inte spelar under onsdagen. För Bosko Orovic och hans spelare blir det match först på torsdag, då mot Skövde AIK på bortaplan.

ANNONS