"Det är klart att det är guldfrossa"

Hur ser riktig guldfrossa ut? Kolla in Kopparbergs/Göteborgs spel de senaste 120 minuterna. Det tycker i alla fall tränaren Marcus Lantz.

ANNONS
|

En kvart efter slutsignalen i förlustmatchen mot Hammarby står Lantz kvar vid avbytarbåset på innerplan och gestikulerar och försöker förklara:

– Ta sista 30 minuterna mot Vittsjö senaste när vi tappade 2–0 till 2–2. Ta den här matchen. Så har vi inte spelat på 17 omgångar. Det här har vi inte upplevt tidigare, säger han, och fortsätter:

– Det är klart att det är guldfrossa. Tjejerna har aldrig varit i den här situationen tidigare. Det har skrivits och pratas mer om dem de senaste veckorna än någonsin tidigare. De har aldrig varit i närheten av den här uppmärksamheten. Det är klart att det påverkar – och allt snack om Rosengård i sista omgången, hur mycket publike det kan bli, allt sådant.

ANNONS

Hur har du som ledare hanterat det?

– Jag hävdar att vi måste våga prata om det. Vi måste våga prata om guld. Tyvärr låser sig vårt spel fullständigt av det här. Nu bytte jag målvakt inför den här matchen, så det tar jag på mig, men exakt hur deras första mål gick till vet jag inte riktigt. Det måste jag ta reda på.

"Låser för alla"

Målvakten Jennifer Falk vet inte riktigt vad som händer med hennes lag ju nu:

– Nej, helt ärligt – jag vet inte om eller hur det här guldsnacket påverkar oss. Jag vet inte.

Marcus Lantz igen:

– Det låser för alla. Vi kan prata om guld och sådant, men vi ska inte ha fokus på sista matchen mot Rosengård. Den ska vi skita i nu och så ska vi ta varje match på vägen dit istället och lägga vår koncentration där.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS