Derbyfinalen blir verklighet - Bale sänkte City

Det blir en repris på Champions League-finalen 2014. Real Madrid avancerade vidare mot Manchester City sedan walesaren Gareth Bale satt matchens enda mål - nu ställs de mot stadsrivalen Atletico i finalen.

ANNONS
|

Finalen i Champions League 2014 har gått till historien som en av de mest dramatiska någonsin. Real Madrid tog sin tionde europeiska cuptitel och slog tillbaka uppstickarrivalen Atletico med Sergio Ramos mål i den tredje övertidsminuten, och sedan tre till i förlängningen. Nu får vi uppleva en repris på den finalen.

På Santiago Bernabeu tog sig nämligende vita marängerna från Madrid sig vidare till final efter under onsdagskvällen efteren tillkäppt tillställning mot turneringens överraskning Manchester City.

Matchens enda mål gjordeGareth Bale. I den tjugonde minuten spurtade han sig till ett läge på högerkanten, inne i straffområdet,och mötte för ovanlighetens skull bollen med sin högerfot. Det visade sig vara helt rätt beslut. Manchesters målvakt Joe Hart såg bollen gå i en elegant båge över honom och smita in i bortre krysset.

ANNONS

Otagbart. Och, skulle det visa sig, självmål. Det var nämligen inte Bale som var sist på bollen, utan brassen Fernando.

Det är Atletico som varit bäst på att försvara sig i Spanien i år. Men mot City visade Real Madrid att man är kapabla att behålla en ledning. Det gjorde man nämligen i de resterande 70 minuterna mot ett City, som inte lyckades hota Keylor Navas på samma sätt som man gjort i semin mot PSG:s Kevin Trapp. Engelsmännen lyckades inte skapa ett enda skott på mål på hela matchen.

Men Sergio Agüero var nära. Med bara dryga minuten kvar på matchen lämnade bollen hans högerfot, någon meter utanför straffområdetmed en faslig kraft. Realbackarna vände på huvudet och fick se bollen dimpa ner på nätet över hemmalagets ribba. Ett unisont "puh" hördes från läktarna.

Ett lika unisont glädjevrål hördes när sedan slutsignalen ljöd. Real Madrid i final. Och vilken final det blir sen.

ANNONS