Dejan Kulusevskis drömdebut – mål direkt

Stortalangen Dejan Kulusevski fick chansen från start i Juventus Serie A-premiär. Han behövde bara 13 minuter innan han gjorde sitt första mål i Juventuströjan. Efteråt hyllades svensken av tränaren och legendaren Andrea Pirlo.
– Han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen, säger Pirlo till Juventus TV enligt ilBianconero.

ANNONS
|

Dejan Kulusevski gjorde stor succé i Parma, utlånad från Atalanta, och värvades i januari i år av storklubben Juventus för omkring 300 miljoner kronor. Under våren var han dock fortsatt utlånad till Parma men nu har han anslutit till de regerande mästarna.

I Juventus Serie A-premiär mot Albin Ekdals Sampdoria fick Dejan Kulusevski chansen från start av nye tränaren Andrea Pirlo – och han tog den och visade upp sig direkt i sin nya klubb. Efter 13 minuter gav han Juventus ledningen.

Anfallskollegan Cristiano Ronaldo drev in i straffområdet men bollen studsade på en Sampdoriaspelare till Kulusevski som snyggt placerade in Juventus ledningsmål med vänsterfoten i den bortre stolpen.

ANNONS

– Det var en fantastisk kväll, en dröm som gick i uppfyllelse. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet. Jag är glad att jag gjorde mål i min första match, nu behöver jag inte tänka på det, säger Kulusevski till Sky Italia.

Ronaldo avgjorde

1-0 stod sig halvleken ut och långt in i andra halvlek. Men i den 78:e minuten utökade Leonardo Bonucci hemmalagets ledning till 2-0.

Strax där efter, i den 82:a minuten, byttes Dejan Kulusevski ut till förmån för Douglas Costa.

Till slut fick även Ronaldo skriva in sig i målprotokollet. I den 88:e minuten placerade han in 3-0 vilket blev slutresultatet.

– Cristiano är fantastisk. Jag är lycklig över att ha honom som lagkamrat. När vi ledde med 2–0 fortsatte han att säga åt mig att anfalla. Han ville ha fler mål, säger Kulusevski.

Efter matchen hyllades svensken.

– Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet. Han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen”, säger tränare Andrea Pirlo till Juventus TV enligt ilBianconero och fortsätter:

– Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget.

ANNONS

”Kulusevski lämnar avtryck direkt i debuten. Hans mål var en mix av teknik, list och fantasi. Nästan som en biljardstöt, med bollen i hålet”, skriver Gazzetta dello Sport.

Sajterna Juventusnews24.com, Tuttomercatowebs och Il Messaggeros gav alla Kulusevski bäst betyg i Juventus. 7,5 på en tiogradig skala.

Italienska Eurosport ger svensken en 7:a, medan Aaron Ramsey får högst betyg i Juventus med 7,5.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS