Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

1/24

De var bäst och sämst i Öis: "Slätstruket"

Säsongen för Öis kantades till stor del av Marcus Lantz. Tränarens tid i Öis tog slut under säsongen när styrelsen tillslut fick nog – ersättaren Sören Börjesson lyfte laget en del. Men någon vidare säsong blev det inte.

Han var i konflikt med supportrarna från dag ett och Marcus Lantz fick utstå burop och banderoller under säsongen fram tills dess att styrelsen fick nog och sparkade honom. Då fick Sören Börjesson uppdraget att tillsammans med Fredrik Björck stabilisera upp laget och rädda ett nytt kontrakt i superettan.

Efter det skiftet var det knappast "Lirarnas lag" som Sören Börjesson skickade ut. Istället var det oavgjorda matcher på rad som fick säsongen att lyfta för Öis. En säsong där flera nyckelspelare annars underpresterade.

Johan Hammar och Johan Elmander fick inte ut sitt max, Hakeem Araba gjorde inte många lyckliga under sin höstsäsong. Däremot fanns det ljusglimtar och det i Jacob Ericsson och Sebastian Carlsén som gjorde sina säsonger.

Det skulle till ett otroligt kvaldrama innan Öis till slut kunde säkra sitt kontrakt i Superettan, detta tack vare store Hakem Araba.

I bildspelet ovan kan du spana in betygen på samtliga av spelarna i Öis.

Se mer från - Öis
Mest läst