De två gör upp om jobbet som tränare för Öis

Marcus Lantz fick sparken. Nu står det mellan Allan Kuhn och Roar Hansen om vem som ska träna Öis nästa säsong, enligt uppgifter till GP. – Inga kommentarer, säger ordföranden Joacim Nordh till GP.

ANNONS
|

Tålamodet med Marcus Lantz rann till slut ut hos styrelsen i Öis som valde att sparka tränaren mitt under säsongen.

​– Vi fick inte ut det vi ville, sa ordföranden Joacim Nordh då.

Då gavs uppdraget till klubbikonen Sören Börjesson att ta säsongen i mål.Till det fick han spelaren Fredrik Björck som sin högra hand. Duon tränar klubben under resten av säsongen innan den nya tränaren ska ta över.

Direkt när Marcus Lantz fick sparken började arbetet för styrelsen med att hitta Lantz ersättare. Klubben har träffat flera kandidater och sållat bort flera namn. Nu står det enligt uppgifter till GP mellan Malmös guldtränare, Allan Kuhn och tränarveteranen Roar Hansen som tagit upp Öster i superettan och Ängelholm i division 1.

ANNONS

Bägge två står utan tränarkontrakt i dagsläget och är därför "förhållandevis" billiga för Öis att lösa, även om Roar Hansen är manager i Åtvidaberg efter att ha petats efter svaga resultat.Enligt uppgifter till GP är det "hugget som stucket" om vem det blir av de två tränarnamnen, men Allan Kuhn ska vara Öis förstaval.

– Vi hade 15 namn från början, nu är vi nere på två, med lite olika profiler. Jag vill inte kommentera några namn och vi har ingen panik även om jag har sagt att vi gärna har klart med den nye tränaren siste september, säger Joacim Nordh till GP.

Enligt uppgifter till GP finns det dock en viss osäkerhet kring möjligheten att ta in Kuhn eller Hansen, vilket är kopplat till att klubben har avtal med Marcus Lantz till 31 december 2019. Där pågår en förhandling. Det sannolika är att den nye tränaren får rymmas inom befintlig budget för A-truppen.

Klubbens ambition är att Fredrik Björck fortsätter som assisterande tränare och att Sören Börjesson blir kvar i någon roll runt A-laget. Den nye tränaren kommer inte ha rollen som manager. Sportchefsrollen innehas tills vidare av Jan-Eric Lien, som också är fotbollsansvarig i styrelsen.

ANNONS