"De har fortfarande inte hört av sig"

ANNONS
|

Det kommer inte gå att spela på Norrbys matcher genom Svenska Spel framöver, detta efter att man upptäckt avvikande spelmönster på flertalet matcher. Senast var när Boråslaget förlorade hemma mot Dalkurd med 3-0.

Svenska Spel valde, en dryg timme innan match, att stoppa spel på matchen. Detta då man misstänkte matchfixning, Norrbys klubbdirektör John Östby var dock helt ovetandeom vad som försiggick.

LÄS MER: Spel på Norrbys matcher stoppas

– Min första tanke var att det hade varit en liknande händelse i år där Svenska Spel inte uppdaterat sina datorer och trycka på en knapp. Så då gick det inte att spela på våra matcher heller, så jag trodde det var något liknande nu igen, säger han till GP.

ANNONS

Riktar skarp kritik mot Svenska Spel

Två dagar efter matchen mot Dalkurd togs beslutet, från Svenska Spel, att man stoppar samtliga spel på Norrbys matcher. Men ännu har man inte pratat med John Östby, som istället fick nyheten genom media.

– De har fortfarande inte hört av sig. Jag kan tycka att föreningen ska få informationen innan allmänheten. Man vet ju inte så mycket när det blir så här.Jag har försökt att nå Jonas Carlander (chef för spelsäkerhet på Svenska Spel), men han är en upptagen man idag.

Hur ställer du dig till att ni inte fått informationen först?

– Det är jävligt lätt att göra saker utan att den som det handlar om har fått information och då sätter man den personen i knipa. Hade jag fått den här informationen när beslutet togs hade jag kunnat svara på alla frågor.

Carlander: "Det är ju otroligt olyckligt"

Men enligt Jonas Carlander är det inte Svenska Spel som har felat i att meddela klubben. Enligt honom är det fotbollsförbundets uppgift att informera den berörda föreningen.

– Det är ju otroligt olyckligt, men vi har kommit överens med fotbollsförbundet om att vi ger informationen till dem. Så det är egentligen något mellan förbundet och Norrby. Vi kontaktade förbundet drygt en timme innan vi hanterade matchen och sa att de skulle kontakta klubben innan vi skickade ut vår information. Det är bara att hålla med klubben, samtidigt som jag beklagar att det blev på såhär, säger han till GP.

ANNONS
ANNONS