David Engström och Filip Almström klara för Örgryte

Örgryte dubbelvärvar. Häckens David Engström och ytterbacken Filip Almström Tähti, närmast i Notodden FK i norska tredjedivisionen, har skrivit på för klubben.

ANNONS
|

I förra veckan blev det officielltatt Öis lagkapten Johan Hammar flyttar över älven till Hisingen och BK Häcken. Nu står det klart att mittbacken David Engström, som inte fick något förlängt kontrakt i Häcken, går åt motsatt håll. Det meddelar Örgryte på sin hemsida under måndagen.

–Det känns jättebra och inspirerande att komma till en så fin förening som Örgryte IS. Jag tror på den här klubben och Thomas Askebrand som tränare och jag kommer göra allt för att vi ska lyckas, säger mittbacken.

Tränare Thomas Askebrand är belåten över att ha landat övergången.

– En försvarsgeneral som är otroligt bra i luften. En mittback som läser spelet på ett bra sätt. Han är duktig på att dirigera och visa vägen för alla andra genom sin offervilja.

ANNONS

Även en ytterback värvas

Under måndagen presenterade klubben också ytterbackenFilip Almström Tähti. 26-åringen kommer närmast från spel i Notodden i norska tredjedivisionen, men har sedan tidigare också erfarenhet från spel i Superettan med IK Frej.

– Det känns väldigt kul och spännande att komma till en så anrik förening som ÖIS. Det är en förening med mycket supportrar och som betyder mycket för folk. Det ska bli väldigt kul att få komma igång, säger Tähti.

Ordförande Joacim Nordh är nöjd över att ha fått två viktiga pusselbitar på plats.

– Det känns riktigt bra. Två bra fotbollsspelare med rätt attityd och karaktär. Båda blir nyckelspelare hos oss.

Båda spelarna har skrivit på tvåårskontrakt med Öis.

ANNONS