Dahlin om Owoeri-flytten: "Alla är överens"

ANNONS
|

Den gamle landslagshjälten Martin Dahlin är numera framgångsrik agent och hanterar från sitt kontor i Monte Carlo sina spelares övergångar i fotbollsvärlden.

Den senaste är John Owoeris från Häcken till Baoding Rogda i den kinesiska andraligan. GP har tidigare kunnat berätta att Häcken säljer sin skytteligavinnare för omkring 6,5 miljoner kronor och att Owoeri själv kommer att tjäna runt sex miljoner per år i sin nya klubb.

Dahlin bekräftar att båda klubbarna, samt spelaren, är nöjda med avtalen.

– Alla är överens. Nu återstår det bara lite teknikaliteter, säger agenten.

Än saknas alltså en signatur på det nya kontraktet.

– Ingenting är påskrivet, men det ser väldigt positivt ut. Det är vissa saker som återstår, bland annat behöver han få ett visum för att kunna ta sig till Kina och skriva på.

ANNONS

Och det är Baoding Rogda det handlar om?

– Ja, det stämmer.

När tror du att kontraktet kan vara påskrivet?

– Det kan nog ta fyra eller fem dagar till. Vi får vänta tills ett par detaljer är lösta, säger Martin Dahlin.

Ranégie på väg till Italien

Häckens sportchef har tidigare konstaterat att inget är klart förrän det är klart, men medger att man letar efter en ersättare till John Owoeri, som gjorde 17 mål förra säsongen.

–Vi tittar öppet på vad som är möjligt, men han ska klara av att spela ensam forward. Det är så vi spelar, har han sagt till Fotbollskanalen.

Ett namn som nämnts är tidigare Häckenspelaren Mathias Ranégie. Han säger dock till Djurgårdens hemsida att han tänker återvända till Udinese, som han tidigare representerat.

– Meningen är att de ska registrera mig, sen får vi se hur de tycker jag ser ut där borta. Men förhoppningsvis blir jag registrerad och spelar fram till sommaren. Det är 18 matcher kvar, så jag hoppas att jag kan komma i god form och slå mig in i laget, säger han på klubbens sajt.

ANNONS