Dags för årets drabbning

ANNONS
|

I Göteborg är det största derbyt det mellan IFK Göteborg och Häcken. Men i skuggan av Gais uttåg från Allsvenskan och Elfsborgs framgångar har en annan rivalitet byggts upp.

– Det är det här som är årets match, vårt derby, säger mittfältaren Sam Larsson om dagens match mot IF Elfsborg.

Sam Larsson får medhåll av sin tränare Mikael Stahre.

– Häcken är ett bra lag, men det går inte att jämföra Häcken och Elfsborg. Elfsborg är en etablerad storklubb, med en helt annan dignitet. Som match betraktad är det här större än Häcken, det blir ett större drag, men varje match har sin utmaning.

ANNONS

Och även för fansen har matchen stor betydelse. Under gårdagens välbesökta träning på Kamratgården hälsades IFK-spelarna välkomna med en banderoll med uppmaningen "Krossa Ellos", där man anspelar på postorderföretaget från Borås.

En av de som noterade banderollen var IFK:s lagkapten Tobias Hysén.

– Det har ju blivit en större match på senare år där vissa till och med kallar det västderby. IFK Göteborg har ju sin historia och IF Elfsborg håller på att skriva sin just nu.

Hysén gjorde i går sin första träning sedan landskampen mot Norge i onsdags. Under landslagssamlingen hann han även med att prata om matchen med elfsborgaren Anders Svensson.

– Det var oundvikligt eftersom det är nästa match. Vi försökte lägga över favoritskapet på varandra. Han tyckte vi var favoriter eftersom vi har hemmaplan. Jag menade att de har pressen på sig att vinna för att inte bli avhängda.

Under fredagen var över 14 000 biljetter sålda och det lutar mot att det blir slutsålt.

IFK Göteborg - IF Elfsborg

Gamla Ullevi

16:00

Domare: Martin Hansson

Preliminär startelva IFK Göteborg:

John Alvbåge

Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson

Lasse Vibe, Philip Haglund, Jakob Johansson, Sam Larsson

Robin Söder, Tobias Hysén

ANNONS