Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Dödshot mot Colombias syndabock utreds av polis

Carlos Sanchez, som tog med handen och visades ut tre minuter in i Colombias VM-premiär mot Japan, har blivit utsatt för dödshot på sociala medier och nu har den colombianska polisen Dijin börjat utreda hoten, enligt radiostationen Bluradio. Händelsen är en obehaglig påminnelse om vad som hände efter VM 1994.

Berättelsen är en av fotbollshistoriens mest tragiska. Den colombianske landslagsspelaren Andrés Escobar sköts ihjäl utanför en bar i sitt hemland efter att hans självmål mot USA fått Colombia att åka ur turneringen redan i gruppspelet. Nu har den tragiska historien blivit obehagligt aktuell på nytt.

LÄS MER: "Foppa" vill vara "Foppa" mot Tyskland

Redan i den tredje matchminuten i Colombias premiär mot Japan fick Carlos Sanchez lämna planen på tisdagen. Mittfältarens högerhand stoppade ett japanskt skott från att gå i mål. Domaren Damir Skomina dömde straff och rött kort.

Colombia kvitterade visserligen Japans ledning men fick se sig besegrade med 2-1 efter att ha spelat mer eller mindre hela matchen med en man mindre.

På sociala medier har Sanchez fått ta emot allvarliga hot efter utvisningen. Detta har enligt den colombianska radiostationen Bluradio lett till att den colombianska polisen har startat en utredning av hoten.

Läs mer om Fotbolls-VM 2018
Mest läst