Då ställs Zlatan och Mourinho mot sin ärkefiende

10 september är det dags. Då ställs José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic mot deras ärkefiende, Pep Guardiola. Manchester-derbyt har aldrig varit hetare på förhand.

ANNONS
|

Att Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho har en nära relation är ingen hemlighet direkt. Zlatan har flera gånger hyllat Mourinho. I sin självbiografi skrev Zlatan att Mourinho är en tränare som han var ”villig att dö för”.

Under sin tid med landslaget innan EM fick Zlatan flera frågor om United. Då var svaren ganska korta men när han fick frågan om José Mourinho så svarade svensken.

– Han är mannen som kan ta de tillbaka till toppen. Jag hade en fantastisk tid med honom.

Lika bra relation har Zlatan däremot inte med Pep Guardiola som tränar Manchester City nästa säsong. Guardiola och Zlatan rök ihop rejält under deras tid i Barcelona. Under ett av många bråk ska Zlatan varit sugen på att slå till Guardiola.

ANNONS

”Jag skrek: ”Du har inga pungkulor”, och säkert värre saker än det, och så lade jag till: ”Du bajsar på dig inför Mourinho. Du kan dra åt helvete!” Jag var helt galen”, skriver Ibrahimovic i sin självbiografi.

Med andra ord är det dags att boka in 10 september i almanackan för då ställs Manchester United mot Manchester City i det första Manchester-derbyt. Zlatan och Mourinho i ena ringhörnan, Pep Guardiola i den andra.

ANNONS