Då spelas uppskjutna stormatchen

Det uppskjuta mötet mellan IFK Göteborg och AIK har fått ett nytt speldatum. Rivalerna möts nu 10 augusti. – Det fanns inget alternativ, säger Mats Gren.

ANNONS
|

Torsdagen 18 maj chockades fotbolls-Sverige. Under morgonen kom beskedet att stormötet mellan IFK Göteborg och AIK hade skjutits upp. Detta på grund av att en eller flera spelare i AIK ska ha hotats och försökts mutas för att underprestera i mötet med Blåvitt.

Under tisdagen kom beskedet om att mötet mellan de två rivalerna i stället kommer att spelas 10 augusti.

– Det fanns inget alternativ tillslut, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och fortsätter:

– Innan uppehållet gick det inte och sen har AIK sitt spel i Europa League-kvalet så då gick det inte heller.

Vad ville ni först?

ANNONS

– Vi och AIK hade väl en tanke från början om att spela innan uppehållet, men det gick inte att lösa. Vi hade kunnat spela nu på torsdag men då spelar Öis och vi kan inte skjuta bort dem. Så nu fick det bli den här lösningen i stället. Vi kollade också på att spela innan vi drar igång igen efter uppehållet men då hade både vi och AIK planerat träningsmatcher och liknande och då hade vi behövt planera om det också.

Fyra dagar innan mötet med AIK 10 augusti åker Blåvitt till Kalmar och fyra dagar senare är det Elfsborg på bortaplan som gäller för IFK Göteborg. En vecka som helt plötsligt blev betydligt tuffare.

– Vi spelar ändå söndag, torsdag och sen söndag. Så det ska inte vara något problem med det.

Kostnaderna efter den inställda matchen mot AIK ska enligt uppgifter till GP ligga runt 800 000 kronor. Mats Gren berättar att klubben just nu håller på att sammanställa kostnaderna för att kunna ta en dialog med förbundet om eventuell ersättning.

– Vi är inte helt färdiga där ännu. Men det hoppas vi att vi kan vara snart, säger Gren.

ANNONS