Charaisjvili: "Det är tufft för alla"

Blåvitt låg under med ett mål och klockan hade passerat full tid. Då klev Giorgij Charaisjvili fram och stänkte upp en frispark i krysset. Poängräddaren var trots det långt ifrån nöjd efter slutsignalen.
– Vår situation är inte bra, säger han.

ANNONS
|

Mönstret i IFK Göteborgs spel kändes igen. Ge Giorgij Charaisjvili bollen så mycket som möjligt, öppna ytor för honom att vika inåt på och låt honom avsluta anfallen. Länge gav det dock inte mer än skott högt över ribban.

Men så, sedan Tobias Hysén blivit nedsparkad och knockad, klev georgiern fram. Frisparksläget var utomordentligt. 22-åringens utförande lika bra.

Högerfoten. Bollen. Nätet. 2–2.

– Det känns alltid bra att göra ett mål i sista minuten som ger ditt lag poäng. Det var viktigt, säger han.

LÄS MER:Hysén ut på bår efter brutala sparken

Sköt flitigt hela matchen

Dessförinnan hade han skjutit en mängd avslut – men kvalitén fanns inte där. Målet på tilläggstid var hans sjunde för säsongen.

ANNONS

– Jag hade otur i dag. Jag sköt kanske tio gånger. Både jag och laget hade otur, säger han.

LÄS MER:"Tack för den här tiden, Poya"

Har du varit i den här situationen tabellmässigt tidigare?

– Nej. Det är tufft för alla, men vi ger inte upp. Vi är professionella och vi ger inte upp. Vi måste försöka vinna. Vi har ingen bra period. Det vet alla. Men förhoppningsvis blir allt bra.

När nu allsvenskan tar paus ska IFK Göteborg nöta på detaljer och försöka bygga upp det självförtroende som finns kvar. Det är ännu oklart om Giorgij Charaisjvili är med på Kamratgården under den perioden. Eventuellt åker han till Georgien på landslagsuppdrag.

– Jag får se. Jag har lite problem med en skada. Jag har inte bestämt mig än, säger han.

LÄS MER:Sen kvittering räddade Blåvitt mot Trelleborg

LÄS MER:Mentala osäkerheten problemet för Blåvitt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS