Brexit kan försvåra Zlatans flytt

Ryktena om Zlatans övergång till Manchester United blir allt starkare. Men efter att Storbritannien röstat för att lämna EU så kan affären bli dyrare för Premier League-klubben. – Om Zlatans kontrakt förhandlades i euro så kommer han att kosta United mer i lön, säger The Suns fotbollskrönikör Martin Lipton till Sportexpressen.

ANNONS
|

På fredagen väcktesEuropa avresultatet i den brittiska folkomröstningen där en knapp majoritet röstade för att lämna EU.Ett beslut som kan få stora följder för EU och Storbritannien.

Läs också: Så kan brexit påverka Premier League

Beskedet fick också direkt följder för valutan pundet som snabbt rasade i värde och det kan också påverka den eventuella flytten för Zlatan Ibrahimovic till Manchester United.

Supersvensken ryktas vara väldigt nära en övergång till Premier League-klubben.

–När alla förändringar har trätt i kraft så kommer Zlatan att ha lagt av, så det kommer inte påverka övergången alls. Det enda det kan påverka är hans lön. För om hans kontrakt förhandlades i euro så kommer han att kosta United mer i lön, då pundets värde har rasat jämfört med euron, säger The Suns fotbollskrönikör Martin Lipton till Sportexpressen.

ANNONS

Däremot så kan brexit komma att påverka den engelska fotbollenmenar han.

–Kortsiktigt så kommer de engelska klubbarna att få betala mer pengar då de värvar spelare från andra länder i Europa, just för att pundets värde har rasat jämfört med euron. När det kommer till antalet utländska spelare i ligan så beror det på vilka handelsavtal som görs mellan England och EU, säger Lipton till tidningen.

Däremot tror Martin Lipton att regeringen kommer att göra allt som står i sin makt för att minimera påverkan för Premier League med tanke på hur mycket pengar som fotbollen drar in till landet.

ANNONS