Bröderna äntligen tillsammans igen: "Det är riktigt gött"

De växte upp tillsammans i samma hus – nu får Erik och Johan Dahlin äntligen dela samma tak igen. – Det är riktigt gött, säger Johan.

ANNONS
|

De två målvakterna, Erik i IFK Göteborg och Johan i FC Midtjylland hade inte mycket att välja på när de växte upp. Pappa var målvakt i både Oddevold och Elfsborg och tillslut kunde bröderna inte stå emot.

– Det var väl skrivet i någon sten någonstans att vi skulle bli det, säger Johan.

I Dubai är det samma hotell som gäller för bröderna. Endast fyra rum skiljer dem åt vilket duon jublar över.

– Det har inte hänt sedan vi båda bodde hemma, säger Erik.

Var det fyra dörrar då med?

– I princip var det väl det. Morsan och farsan satte oss i olika ändar av huset. Vi bråkade en del men det gör alla bröder.

ANNONS

Skönt att få ses igen?

– Det är grymt skönt. Vi har ju inte semester samtidigt och det klaffar sällan så att vi kan ses. Det kanske blir en gång per år om man har tur, säger Erik.

– Det är riktigt gött, fyller Johan i.

Hinner ni ses något då?

– Ja då! Vi har mycket tid förutom på kvällarna då vi har lite möten och så. Men mellan träningar och så går det. Vi försöker att ses så mycket vi kan och det blir väl någon timme per dag, säger Erik.

Johan är förstemålvakt i Midtjylland medan Erik Dahlin kämpar med Pontus Dahlberg om att bli förstemålvakt i IFK Göteborg. En duell som det är fifty-fifty om enligt Jörgen Lennartsson.

De två bröderna har dock aldrig behövt konkurrera med varandra.

– Det hade varit jobbigt. Speciellt för Erik, säger Johan och skrattar högt.

– Nej, men man vill ju att det ska gå bra för båda.

ANNONS