Bosko positiv inför avslutningen: "Vi är på rätt väg"

Det har varit en hel del ruljangs i Gais under sommaren med spelare in och ut ur truppen. Men det ska inte påverka särskilt mycket om man ska tro Bosko Orovic. – Vi bygger inte vårt lag kring någon spelare, säger han.

ANNONS
|

Det har varit en säsong där Gais har blandat och gett i superettan. Under den senaste tiden har dock resultaten inte riktigt gått lagets väg men Bosko Orovic är trots allt positiv.

– Man mår bra ändå! Vissa av våra prestationer är för jävla bra men vi får ändå inte med oss resultat men vi jobbar vidare på det. Vi måste dock bli bättre på att hålla en hyfsad nivå i matcherna för vi blir för ojämna. Vi kan vara för jävla bra och sen går vi ner oss och där måste vi höja oss. Sen var ju vår målsättning att vara bättre i år än förra året och där är vi trygga i oss själva, säger han.

ANNONS

Är du nöjd? Eller trodde du att ni skulle ha hittat en jämnhet vid det här läget av säsongen?

– Om vi backar bandet och tittar tillbaka så borde vi kanske haft sju-åtta-nio poäng med men vi har inte haft det där flytet, hade vi haft det så hade vi varit jättenöjda med vår säsong. Men det har varit lite stolpe ut. Vi gör självmål i en match där det andra laget inte har ett skott på mål och då hamnar vi där vi är nu. Spelmässigt är vi ändå rätt så överlägsna i vissa matcher och vi skapar flest målchanser i superettan så det är ett kvitto att vi är på rätt väg. Det hade varit mycket värre om vi inte hade skapat några målchanser ...

"Var högkvalitativa spelare vi tappade"

Under sommaren har Gais tappat flera tunga pjäser, främst den spelskickliga duon Junes Barny och Jonas Lindberg som gick till Hammarby respektive Sirius.

– Det påverkar alltid lite ... men tittar du på alla andra klubbar så har Blåvitt, Öis, Norrköping, AIK, ja alla har ruljangs i trupperna och det påverkar lite. Sen är det så att när vi får bud från allsvenskan så sitter vi ju inte på 40 miljoner på kontot, det är ju inget att sticka under stol, säger Orovic och fortsätter.

ANNONS

LÄS MER:Trion ställs utanför Gais matchtrupp

– Sen bygger vi inte vårt lag kring någon spelare. Det var högkvalitativa spelare vi tappade men vi har fått in minst lika duktiga spelare. Vi bygger ett lag och det finns väldig kvalité i truppen och det ser jättekul ut för framtiden.

– Sen är det ett helvetes problem att ta ut en trupp till varje match ...

Hur hanterar spelarna den konkurrensen?

– Vi har diskuterat det rätt öppet i vår grupp. Det är formen som avgör vilka som startar och alla har anammat det på ett väldigt positivt sätt. Sen är det ju aldrig någon som vill vara utanför truppen men det kan hända vem som helst.

ANNONS